Quique Sánchez Flores, a la roda de premsa prèvia al partit de Lliga contra el Deportivo de la Corunya
Espanyol

Sánchez Flores: "Hem de mantenir el nostre instint i la nostra fam competitiva"

L'entrenador de l'Espanyol no vol renunciar a cap victòria encara que el seu equip ja no es jugui res a la Lliga

Oriol Llach EstrellaActualitzat

Sense opcions de jugar a Europa, Quique Sánchez Flores es planteja la recta final de la Lliga amb un Espanyol ambiciós i que no renuncia a res, tot i que no s'hi jugui res: "Hem de mantenir el nostre instint i la nostra fam competitiva. És fonamental voler seguir creixent contínuament, més enllà dels rivals. Hi ha molts equips que fa temps que han deixat de competir. Ens hem d'autoestimular i autogestionar-nos per donar el màxim sempre. No afluixarem en el ritme d'entrenament, en l'anàlisi del rival".

Justament, sobre el pròxim equip contra qui jugarà l'Espanyol, el Deportivo de la Corunya (diumenge, a les 18.30): "Més enllà d'assegurar-se la permanència, venen de jugar un partit poc satisfactori a casa i segur que volen donar una bona imatge davant del seu públic".

Després del derbi, l'entrenador perico admet que l'Espanyol ha quedat una mica tocat, però apel·la a la capacitat de recuperar-se dels blanc-i-blaus: "No és un tema de jugadors o d'afició, hem de saber passar pàgina. Vam ser molt castigats davant del Barça. Aquell partit no ens va fer créixer i ens hem de refer".

S'acosta el final de la Lliga i comencen a sonar noms de possibles entrades i sortides. Dels candidats a marxar, els primers són els que no han comptat gaire en els plans de Sánchez Flores. En aquest sentit, l'entrenador, aplaudeix la professionalitat amb què han gestionat una situació tan complicada com la que els ha tocat viure: "Hi ha molts jugadors que han tingut pocs minuts, però ningú ha desconnectat en cap moment i això diu molt del grup que tenim: Rubén Duarte, Salva Sevilla, Álvaro Vázquez, Pape Diop o bé Roberto, potser em deixo algú, però tots han demostrat molt".

Abans d'especular amb possibles reforços, Quique Sánchez Flores té clar que hi ha alguns jugadors que, per la seva capacitat d'adaptar-se en qualsevol posició, espera que segueixin a les seves ordres la pròxima temporada: "Diego Reyes pot jugar uns metres més endavant, voldria veure'l al mig del camp, però no sé si ho podrem fer. Tenim jugadors polivalents com ell mateix, David López o bé Jurado". Sobre el futur del mexicà, el tècnic madrileny ha assegurat que estaria molt content si la pròxima temporada segueix defensant la samarreta de l'Espanyol.

També té la mateixa esperança sobre la continuïtat del porter Diego López, de qui ha dit que "és probable que tinguem la sort de comptar amb ell els pròxims anys. S'hi està treballant."

Anar al contingut