Bàsquet

Rússia sorprèn els Estats Units i jugarà la final del Mundial del Brasil davant Austràlia

Rússia ha protagonitzat la gran sorpresa del Mundial de bàsquet del Brasil, en derrotar en semifinals la gran favorita, la selecció dels Estats Units (75-68). Les jugadores russes, que en quarts de final s'havien desfet de la selecció espanyola, s'enfrontaran ara a Austràlia a la gran final. Les jugadores "aussies" van derrotar sense complicacions el combinat amfitrió, el Brasil, per 88-76. Brasileres i nord-americanes, doncs, es disputaran la medalla de bronze. De la seva banda, la selecció espanyola opta ja només al setè lloc, que s'haurà de jugar amb la República Txeca.

Actualitzat

Contra tot pronòstic, Rússia va passar per sobre de les jugadores nord-americanes. Encertades en atac i molt concentrades davant un adversari teòricament superior, les jugadores russes van tancar el primer quart amb un inesperat avantatge de dotze punts (25-13), gràcies sobretot a la tasca anotadora d'Ilona Korstin, que va acabar el partit amb 15 punts.

Tot i que en el segon quart les nord-americanes van aconseguir eixugar el marge de les russes (37-32), a la represa la dinàmica va tornar a ser la de l'inici del matx i Rússia es va disparar fins a un avantatge de 20 punts (58-38) que pràcticament li assegurava el triomf. A partir d'aquest moment, les jugadores dirigides per Igor Grudin es van dedicar a conservar la renda i a aprofitar la ineficàcia de les nord-americanes en atac.

A la final, Rússia haurà de jugar-se l'or amb l'actual subcampiona olímpica, Austràlia. Amb més problemes dels previstos, el combinat oceànic es va desfer de l'equip amfitrió, el Brasil. Les jugadores locals van arribar a disposar de fins a deu punts d'avantatge, però la major solidesa de les australianes en els moments clau i el seu poder físic van acabar decidint el matx.

Espanya perd contra Lituània i lluitarà pel setè lloc

Mentrestant, Espanya s'haurà de conformar a lluitar pel setè lloc del campionat. Després de l'eliminació davant Rússia als quarts de final, les jugadores de Domingo Díaz van perdre ahir davant Lituània (71-80). Les espanyoles van acusar el cop psicològic de l'eliminació als quarts i, malgrat una nova actuació estel·lar d'Amaya Valdemoro (28 punts), les lituanes van ser clarament superiors.

En la lluita pel setè lloc del Mundial, Espanya jugarà davant la República Txeca, mentre que Lituània i França intentaran aconseguir un cinquè lloc que en els últims dos campionats havia estat per a les espanyoles.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut