L'equip femení espanyol de bàsquet perd contra Rússia (56-60) i queda fora del Mundial del Brasil

La selecció espanyola femenina de bàsquet ha posat punt final al somni mundialista de fer història classificant-se per primera vegada a les semifinals d'un Mundial. Aquest dimecres Espanya ha quedat eliminada als quarts de final en perdre contra Rússia per 56-60 del Mundial que es disputa al Brasil. Les russes, vigents subcampiones del món i d'Europa, han posat les coses molt difícils a les noies de Domingo Díaz, en un partit molt intens que no s'ha decidit fins als últims sospirs del darrer quart.

La selecció espanyola femenina ha sortit convençuda de les seves possibilitats de victòria davant la poderosa Rússia i en el primer quart ha estat capaç de sorprendre les rivals. Una defensa efectiva, combinada amb contraatacs i encert en el llançament exterior, han permès a les espanyoles acabar el primer parcial amb 10 punts d'avantatge, 21 a 11. Però en el segon quart la defensa en zona de les russes ha estat insuperable per a l'equip que dirigeix Domingo Díaz, que només ha estat capaç d'anotar 6 punts. Rússia dominava de 4, 27-31, al descans.

Espanya ha millorat en el tercer quart i ha aconseguit igualar el marcador primer i avançar-se de 5 punts, 46 a 41, després. Els triples d'Elisa Aguilar i d'Amaya Valdemoro, màxima anotadora amb 20 punts, semblava que podrien obrir la porta de la lluita per les medalles. S'ha arribat a un final que es preveia d'infart, però no ho ha estat per una falta en atac d'Eva Montesdeoca, que ha tirat per terra totes les opcions espanyoles. En els últims instants Rússia, que ha exhibit un joc interior millor en tot el partit, ha rematat la feina.