Koeman i Pjanic, en una imatge de l'inici del curs 2020-21
Koeman i Pjanic, en una imatge de l'inici del curs 2020-21
barça

Ronald Koeman compara els fitxatges concedits a Xavi amb els seus

El seleccionador neerlandès apunta a la falta de reforços com una de les seves grans dificultats a la banqueta blaugrana

Redacció Esport3Actualitzat

A Ronald Koeman el futbol del FC Barcelona a la final de la Supercopa li va semblar "admirable", com ha reconegut en una entrevista que li ha fet l'exjugador del Madrid i actual analista Rafael van der Vaart. L'actual seleccionador neerlandès considera que l'equip del seu successor a la banqueta del Camp Nou, Xavi Hernández, "ho està fent molt bé". 

Per al tècnic que va encunyar l'"això és el que hi ha" davant la falta de talent que observava al vestidor, una de les claus de la transformació del Barça és la inversió en fitxatges del passat estiu. Vuit peces obtingudes mitjançant l'activació de les famoses palanques, algunes de renom com Lewandowski, Kounde o Raphinha per valor de 158 milions: "Quan tens deu o dotze jugadors nous, tot és una mica més fàcil", ha resumit l'heroi de Wembley, que suma a l'equació els reforços del boig mercat d'hivern del 2022

Ronald Koeman, amb el seu staff: Erwin Koeman, Patrick Lodewijks i Sipke Hulshoff (Reuters)

Quins van ser els fitxatges de l'era Koeman 

"A la meva etapa era diferent", s'ha excusat Koeman, comparant el nivell de la plantilla que li va tocar dirigir.

En el capítol de fitxatges, el primer estiu que va assumir el càrrec, el de Zaandam va donar la benvinguda a Barcelona a tres jugadors que ja no hi són: Pjanic, Trincao i Dest, amb un preu acumulat de 112 milions. Amb aquella matèria primera, l'equip que encara liderava Leo Messi va aixecar la Copa del Rei.

L'estiu següent, el darrer abans de ser destituït a la tardor, el club només es va gastar 14 milions pel brasiler Emerson. El lateral procedia del Betis i a la segona jornada del campionat ja havia fet les maletes amb rumb al Tottenham per 25 milions. Aquesta operació va permetre tancar el mercat amb números verds: Depay, Eric Garcia, Agüero van signar com a agents lliures i Luuk de Jong, com a cedit.

Anar al contingut