Primoz Roglic s'ha venjat de Pogacar a Bilbao (@ehitzulia)
Ciclisme

Roglič es revenja de la crono del Tour i supera Pogačar al País Basc

Primoz Roglič és el primer líder de la Volta al País Basc després de guanyar la primera etapa, una contra rellotge de 14 km disputada a Bilbao, amb final en una dura rampa al parc Etxebarria. El seu compatriota i rival Tadej Pogačar li ha cedit 28 segons

S'esperava amb molta expectació el primer enfrontament entre Tadej Pogačar i Primoz Roglič en una contrarellotge, després de l'inesperat desenllaç de l'últim Tour de França, en què el jove corredor de l'UAE va superar el seu compatriota i va capgirar la classificació general.

Avui, en la primera etapa de la Volta al País Basc, Roglič ha consumat la revenja i s'ha imposat clarament al seu rival, amb una diferència de 28 segons, que pot condicionar molt el futur de la prova.

L'equip Jumbo ha sorprès amb la seva estratègia i ha fet sortir el seu líder tres hores abans que Pogačar. Això ha fet que Roglič s'hagi passat tres hores assegut a la cadira del corredor que té el millor temps. Brandon McNulty ja estat a punt de fer-lo aixecar, però finalment ha fet dos segons més que l'eslovè.

L'últim corredor a completar el recorregut, que acabava en una dura rampa de 500 metres al parc Etxebarria de Bilbao, ha estat Pogačar, que ha acabat desfondat i s'ha deixat 28 segons, una diferència impensable a la primera part del recorregut, en què tenia dos segons d'avantatge.

Roglič, doncs, comença la Itzulia amb un important avantatge sobre tots els rivals, però segur que haurà de respondre a molts atacs en les cinc etapes en línia, que es podran veure en directe per Esport3, cada dia, a dos quarts de 4 de la tarda.

Anar al contingut