Rigoberto Urán
Rigoberto Urán, al davant de l'esprint final a Chambéry (Reuters)
Ciclisme

Rigoberto Urán guanya l'etapa reina del Tour, Froome segueix líder i Contador perd quatre minuts

El colombià suma el primer triomf de la seva carrera a França en una jornada accidentada que ha vist la retirada de Porte a causa d'una forta caiguda

Actualitzat

Rigoberto Urán, de l'equip Cannondale, ha estat el gran triomfador de l'etapa reina del Tour de França, aquest diumenge, en el recorregut de 181 entre Nantua i Chambéry. El colombià s'ha imposat en un esprint tancat en el grup de favorits, on hi havia el britànic Chris Froome, que manté el liderat.

Urán s'ha mantingut al capdavant de l'etapa malgrat que ha tingut una avaria en els canvis de la bicicleta. Aquest és el seu primer triomf en la ronda gala. En els últims metres s'ha avançat al francès Warren Barguil, que havia estat escapat tota la jornada i s'havia reenganxat en el grup dels favorits, i de Froome, que ha pogut sumar quatre segons de bonificació.

Nairo Quintana ha perdut un minut i catorze segons a la meta després de despenjar-se del grup de favorits en l'ascens al Mont du Chat, l'últim coll de categoria especial d'aquesta edició.

A Alberto Contador encara li ha anat pitjor. S'ha quedat enrere en la mateixa pujada, però ha perdut més de 4 minuts. El madrileny ha estat de pega, perquè ha caigut dues vegades, una en ensopegar amb Rafal Majka i l'altra en una enganxada amb Quintana.

En general, l'etapa ha estat accidentada. L'australià Richie Porte, que era el cinquè de la general, ha tingut una caiguda molt dura que l'ha obligat a retirar-se.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut