Futbol

Ramón Calderón, esquitxat per un escàndol de tracte de favor amb els abonaments i les entrades

Tot i guanyar la Lliga en el seu primer any de mandat, el president del Reial Madrid, Ramón Calderón, continua qüestionat i assetjat pels escàndols que l'oposició s'encarrega d'anar traient a la llum un per un. L'últim, el tracte de favor a amics i familiars amb les entrades i els abonaments. Eugenio Mártinez Bravo, líder de la Plataforma Blanca, opositora a l'actual president, ja li ha demanat que dimiteixi si no vol afrontar una moció de censura.

Actualitzat
Les va passar magres en l'última assemblea de socis, i des d'aleshores els escàndols s'han anat repetint: des d'una empresa d'un amic del president que revèn entrades destinades al protocol de la UEFA, als negocis privats que fa Calderón en els viatges oficials. Però el que més ha molestat els socis és que s'ha saltat la llista d'espera d'abonats que volen aconseguir un seient al Bernabéu, en benefici de més d'un miler de compromisos, on hi ha tant amics com familiars. Els perjudicats senten que hi ha diferents categories de socis.

Però a Calderón li ha sortit un opositor. Eugenio Martínez Bravo, líder de la Plataforma Blanca, no pensa deixar-n'hi passar ni una. De moment, ja ha estat acceptada una demanda que va presentar contra el dirigent madridista. Però n'hi ha més. "Si li queda una mica de dignitat i amor per aquest club, que dimiteixi. I si no ho fa, els socis haurem de començar a plantejar-nos altres vies com és la possibilitat d'una moció de censura", ha assegurat.

Abans, però, esperen que Calderón convoqui d'una vegada per totes l'assemblea de compromissaris, on està en minoria. El president l'ha anat ajornant, intentant augmentar el nombre de fidels, però se li acaba el temps: els estatuts l'obliguen a presentar-se davant dels socis abans de cap d'any. Aquesta assemblea, sense dubte, portarà cua.
Anar al contingut