Rafa Nadal celebra un punt davant Schwartzmann (Reuters)
Tenis

Rafael Nadal supera Diego Schwartzman per plantar-se a les semifinals de l'Open dels Estats Units

El tenista mallorquí s'ha desfet en tres sets de Schwartzman i s'enfrontarà en semifinals amb Matteo Berrettini, la sorpresa del torneig

Actualitzat

Rafael Nadal és una mica més a prop de guanyar el quart Open dels Estats Units de la seva carrera després de classificar-se per a les semifinals del torneig en imposar-se en tres sets a l'argentí Diego Schwartzman. Tot i el resultat final, no ha estat un partit fàcil per al mallorquí, perquè l'argentí ha lluitat fins a l'últim moment i no ha donat una pilota per perduda. Nadal ha guanyat el primer set per 6 a 4, amb punts de gran qualitat. Ha patit una mica més al segon, que s'ha adjudicat per 7 a 5. Tot i tenir rampes als braços, Nadal s'ha imposat amb solvència (6-2) al tercer set.

Berrettini, la sorpresa

El rival de Nadal a les semifinals serà Matteo Berrettini, el número 25 del rànquing mundial i la sorpresa del torneig. En quarts, l'italià ha superat el veterà Gael Monfils -el 13- en un partit que s'ha allargat fins als cinc sets. Berrettini ha començat perdent el primer parcial de manera clara, per 3 a 6, però ha reaccionat ràpidament. Ha guanyat el segon i el tercer (per 6 a 3 i 6 a 2) i semblava que s'encaminava directament cap a la victòria. L'italià, però, ha cedit el quart set per 3 a 6 i tot s'ha decidit al cinquè, al "tie break". Han faltat tres minuts per arribar a les quatre hores de joc. Feia 42 anys, des de que ho va aconseguir Corrado Barazzutti l'any 1977, que un italià no arribava a les semifinals d'aquest Grand Slam.

Davant un rival inexpert a aquestes altures de la competició, i amb Djokovic i Federer fora de circulació, Nadal apareix ara com el gran favorit per endur-se l'últim Grand Slam de la temporada amb permís de Berrettini, primer, i de Dimitrov o Medvedev, després.

Anar al contingut