Futbol

Radomir Antic, l'adeu a un senyor de les banquetes

El tècnic serbi va ser l'artífex des de la banqueta de l'històric doblet de l'Atlètic de Madrid la temporada 1995-96 i també va dirigir el Barça, el Reial Madrid, l'Oviedo i el Saragossa, entre altres equips

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns s'ha sabut la mort d'un entrenador de futbol, Radomir Antic. La notícia ha sorprès tothom aquest dilluns al vespre. Antic ha mort als 71 anys després d'una llarga malaltia. El carismàtic entrenador va dirigir el Barça durant uns mesos el 2003, però el serbi serà sobretot recordat per la seva llarga etapa a l'Atlètic de Madrid, durant cinc temporades. Abans, també va ser tècnic del Reial Madrid.

Com a jugador, Radomir Antic va triomfar a Sèrbia abans de jugar a la lliga espanyola amb el Saragossa i va penjar les botes al Luton Town de la Premier. Com a entrenador va debutar amb el Partizan de Belgrad amb qui va guanyar dues lligues abans de dirigir al Saragossa la temporada 1988-89. De fet, Antic es va convertir en un clàssic de les banquetes de la lliga espanyola sent l'únic que va entrenar el Reial Madrid, l'Atlètic de Madrid i el Futbol Club Barcelona.

El seu pas per l'equip blanc li va servir per classificar-lo per la UEFA la temporada 1990-91 però a ulls de Ramon Mendoza no va fer prou mèrits per donar-li continuïtat la temporada següent. Després de dues temporades a l'Oviedo, Radomir Antic va fer història guanyant la lliga i la Copa amb l'Atlètic de Madrid la temporada 1995-96. Sempre serà recordat com el tècnic del doblet, segurament l'èxit més gran de la història de l'equip madrileny.

A mitjans de la temporada 2002-2003 es va convertir en entrenador d'urgència del Barça substituint Louis Van Gaal i va aconseguir que els blaugranes es classifiquessin per la UEFA. Va ser un pas efímer perquè a finals de temporada el va rellevar Frank Rijkaard a la banqueta. Després del seu pas per la lliga espanyola, el seu últim repte seriós va ser dur Sèrbia al mundial de Sud-àfrica.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut