Els 14 jugadors que s'han lesionat aquesta temporada, a l'"Onze", d'Esport3
Els 14 jugadors que s'han lesionat aquesta temporada, a l'"Onze", d'Esport3
BARÇA

Què passa al Barça amb les lesions?

Quan només s'han disputat dos mesos i mig de la temporada 2021-2022, el primer equip ha tingut 23 lesions, 11 de les quals musculars, que han patit 16 jugadors. El programa "Onze", d'Esport3, ha analitzat la plaga

Redacció Esport3Actualitzat

Jugadors, entrenadors, serveis mèdics i dirigents del Barça, però també els aficionats, es fan aquesta mateixa pregunta. Què passa aquesta temporada amb les lesions? Aquest dijous, el programa "Onze", d'Esport3, ha analitzat les 23 lesions, 11 de les quals musculars, que s'han fet fins a un total de 16 jugadors del primer equip, quan només s'han disputat dos mesos i mig de la temporada 2021-2022.

La plaga de lesions ha afectat totes les línies del camp, des de la porteria -Ter Stegen va iniciar la temporada convalescent de l'operació al genoll-, passant per la defensa -Alba, Araujo o Piqué-, fins al migcamp -Pedri segueix acusant un estiu molt exigent- o la davantera -Ansu o Braithwaite.

L'última va ser la d'un altre davanter i habitual de la infermeria. Quan només feia un partit que havia tornat als terrenys de joc, després de quatre mesos i mig de baixa, Ousmane Dembélé va recaure a l'entrenament de dijous amb una elongació a la cuixa esquerra. Tant ell com Sergiño Dest, afectat de lumbàlgia, no seran dissabte sobre la gespa de Balaídos.

El nou staff tècnic podrà capgirar la tendència?

El nou entrenador de l'equip, Xavi Hernández, ha de corregir la dinàmica esportiva de l'equip però també vol intervenir en aquesta parcel·la mèdica. El tècnic terrassenc no és aliè a aquesta situació i considera com una de les seves primeres prioritats la renovació dels serveis mèdics del club.

Per aquest motiu ha demanat el retorn del doctor Ricard Pruna, que ja va treballar al Barça i que ara mateix està treballant a Dubai.

Els jugadors assenyalen dues causes

La situació preocupa al si del vestuari i a la planta directiva. Els primers, parlant amb els entorns dels jugadors, apunten a dues causes: una pretemporada marcada per una preparació física insuficient i les necessitats i urgències esportives, que han obligat a forçar el retorn d'alguns lesionats.

Al següent vídeo de l'"Onze", d'Esport3, Laia Tudel repassa una per una totes les lesions de la temporada:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut