Florentino Pérez en una imatge curiosa amb l'actual president de la UEFA
Futbol

Filtren el document de reinvenció de la Superlliga

Redacció Digital Esport3 Actualitzat
TEMA:
Superlliga

Nou episodi en la creació d'una futura Superlliga. S'ha filtrat un document, poques hores després que l'Advocacia de l'Estat fes arribar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea un document relatiu al cas de la Superlliga, on es detalla un nou estatut de fundació de la competició en 10 punts.

El principal canvi, en contraposició a un dels punts que més controvèrsia va generar, és que la Superlliga europea "serà una competició oberta a tots els clubs europeus en què no hi haurà membres permanents ni places fixes". D'aquesta manera, els equips "fundadors" ja no jugarien sempre per "dret" i els equips participants haurien de guanyar una plaça per mèrits esportius.

"El projecte anunciat per 12 clubs a l'abril ha estat manifestament malinterpretat", arrenca aquest escrit que, sota el títol "Repensant el futur del futbol a la Unió Europea", detalla aquesta reinvenció en aquests 10 punts:

1.- La Superlliga no és una proposta que vulgui trencar l'ordre establert ni abandonar les lligues domèstiques

2.- S'elimina el concepte de "membres permanents"

3.- La Superlliga és el reconeixement d'un sistema que està trencat

4.- Els rols de la UEFA creen conflictes estructurals

5.- Llaços pròxims amb certs propietaris de clubs d'estats que no són membres

6.- Falta de partits d'alt nivell

7.- Control financer inadequat

8.- Manca de transparència en la comptabilitat i temes solidaris

9.- La Unió Europea està perdent el control sobre el futbol

Sense que sigui evident que aquest és un escrit fet des d'algun dels membres iniciadors del projecte, queda clar que va en la línia del que va destacar Joan Laporta en una entrevista a l'"Onze" d'Esport3:

"El projecte de la Superlliga està viu. Als tribunals ho hem guanyat tot. Serà la competició més atractiva del món. Només falta millorar l'aspecte de la meritocràcia."

 

 

ARXIVAT A:
Superlliga
Anar al contingut