Els membres de la junta es fan una foto al centre comercial propietat d'Antonio Escudero
Els membres de la junta es fan una foto al centre comercial propietat d'Antonio Escudero
BARÇA

El FC Barcelona convoca l'assemblea per activar les "palanques" econòmiques

La junta reunida a la Jonquera ha decidit que el 16 de juny els socis i sòcies compromissaris podran aprovar, via internet, dues de les solucions que han de servir per refinançar el club: BLM i drets televisius

Redacció Esport3Actualitzat

La votació de les "palanques" ja té dia i hora. La junta del FC Barcelona reunida aquest dimarts a la Jonquera ha emès un comunicat anunciant les decisions a què ha arribat per engegar la fórmula de finançament que ha de permetre oxigenar la delicada situació econòmica del club. En concret, els directius han convocat una assemblea extraordinària telemàtica per al dijous 16 de juny per explicar que la fórmula passa per activar dues de les "palanques" econòmiques que l'entitat valorava i sol·licitar la seva aprovació. Igual que en el referèndum de l'Espai Barça del desembre passat, la votació serà telemàtica.

El club ha detallat que aquestes dues potencials fonts d'ingressos són independents, i que, en conseqüència, es votaran per separat:

- La venda del 49,9% de BLM (Barça Licensing and Merchandising, l'empresa de "retail" del mateix club) o la gestió del marxandatge, que inclou la venda de samarretes, per part d'un o més inversors. L'empresa nord-americana Fanatics i Investindustrial, uns partners amb molta experiència en la venda de productes de les principals lligues d'esports professionals als Estats Units, és la més ben situada per adquirir BLM per una quantitat superior als 200 milions d'euros. En aquest cas, el club es reserva la possibilitat de recuperar en un futur aquesta participació.

- Cessió de fins al 25% dels drets de televisió de la lliga: autorització per a la cessió a un o més inversors de fins al 25% dels ingressos per a l'explotació dels drets televisius corresponents a LaLiga i l'obtenció de finançament sobre la base dels esmentats drets de TV. En aquest cas, la nota del Barça no detalla si la cessió dels drets es farà al fons d'inversió CVC o a una altra empresa i aquest pot ser un dels punts que es sotmetin a votació el dia 16. En principi, amb aquest acord el club espera ingressar més entre 300 i 540 milions d'euros, i que la durada siguin els 40 anys del termini que regeix el projecte de LaLiga Impulso, i no pas dels 50 proposats inicialment. A més a més, ara computaria com a ingrés i no pas com a deute i, per tant, ajudaria a guanyar terreny pel que fa a la massa salarial.

Entre les dues opcions el Barça podria ingressar entre 500 i 740 milions d'euros per poder incorporar jugadors. Cal recordar, a més, que la tercera operació afecta Barça Studios, una acció que ja ha rebut l'aprovació dels socis en assemblea. En aquest cas, també es preveuen uns ingressos d'entorn dels 300 milions d'euros pel 49% de les accions.

El club acaba la nota indicant que a partir del 3 de juny els socis i sòcies tindran a la seva disposició la informació dels punts de l'ordre del dia de l'assemblea dirigint-se a l'Oficina d'Atenció al Barcelonista del Camp Nou.

"La venda de BLM serà equivalent al procés de Barça Studios"

Com a portaveu i vicepresidenta institucional blaugrana, Elena Fort, ha estat la persona encarregada d'exposar els dos acords a què ha arribat la junta, i de passada també ha aprofitat per explicar una decisió al marge dels temes econòmics, com és la recuperació del nom històric del filial culer:

Les "palanques", una fórmula per evitar milions de pèrdues

L'àrea econòmica del club té fins al 30 de juny per posar en marxa alguna fórmula que permeti equilibrar els números de l'entitat, que ara serien de 100 milions de pèrdues. Per aquest motiu, la reunió de la junta itinerant d'aquest dimarts celebrada al supermercat Escudero, propietat del directiu Antonio Escudero, era decisiva.

Sobre la taula hi havia tres grans contractes per capgirar la delicada situació econòmica del Barça i, de retruc, evitar la venda d'algun jugador important, com seria el cas de Frenkie de Jong. Tot i que a l'actual pressupost no s'hi preveu cap traspàs per quadrar els números fins al 30 de juny.

El Barça vendrà una part de BLM (Barça Licensing Merchandising)
Botiga del FC Barcelona (FC Barcelona)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut