Copa del Rei

Primer títol blanc en tres anys en la primera final perduda pel Barça de Guardiola

La final de Copa del 2011 passarà a la història com la primera que perd el Barça de Guardiola, que abans que aquesta ja n'havia jugat sis. També significa la primera derrota blaugrana davant el Reial Madrid amb l'actual entrenador blaugrana. A l'equip blanc, en canvi, li permet allunyar vells fantasmes: guanya el seu primer títol en tres anys, conquereix la seva primera Copa des del 1993 i guanya una final al Barça per primera vegada en 36 anys.

Actualitzat
L'empat del dissabte va esguerrar una mica el registre immaculat que portava Josep Guardiola davant els blancs. Fins llavors comptava els cinc partits per triomfs, amb un balanç de 16 gols a favor i 2 en contra. Ara falta veure com reacciona el Barça després d'aquesta derrota, especialment perquè el seu pròxim repte és eliminar aquest mateix rival a les semifinals de la Champions, a partir de la setmana que ve.

El triomf de Copa ha engreixat la credibilitat de Mourinho com a antídot per als equips de Guardiola: si l'Inter del portuguès ja va ser l'encarregat d'apartar el Barça de la final del Bernabéu, ara es creua un cop més en el camí blaugrana.

Els fantasmes del Madrid

El Reial Madrid tanca velles ferides amb la consecució de la seva 18a Copa del Rei: guanya el seu primer títol en gairebé tres anys -l'últim va ser la Supercopa d'Espanya, a l'agost del 2008-, assaboreix la seva Copa des del 1993, i guanya una final davant del Barça per primera vegada des del 1974. I, potser encara més important, tenint en compte el futur immediat, s'ha esborrat el complex d'inferioritat davant el Barça.

Sense gols no hi ha premi

Dels 50 partits que havia jugat el Barça fins ara aquesta temporada, només en 2 s'havia quedat sense marcar al final dels 90 minuts, i tots dos al Camp Nou; a la Lliga, contra l'Hèrcules, i a la Copa, contra l'Athletic. En canvi, però, és un fet que en els darrers temps, i exceptuant el partit d'anada davant el Xakhtar (5-1) al Barça li està costant déu i ajuda fer un gol.

I en aquesta falta de productivitat golejadora s'ha trobat a faltar sobretot l'escuder de Messi: Villa, que suma 21 gols aquesta temporada, porta 11 partits sense marcar amb la samarreta blaugrana. L'últim el va fer al camp del Mallorca el 26 de febrer. Això sí, entremig, va tenir l'encert de marcar dos gols amb Espanya que el van convertir en el màxim anotador de la selecció.

Pedro tampoc està tenint protagonisme en l'apartat golejador, en part perquè s'ha perdut un grapat de partits per lesió, i des de la seva tornada, ara fa tres partits, encara no ha trobat aquell encert que el convertia en una amenaça inesperada per als porters. Perdro suma 20 gols i aquesta vegada ha arribat a cantar el 21è, però li han anul·lat per un fora de joc, molt just però ben assenyalat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut