Michael Phelps, envoltat de totes les seves medalles olímpiques (si.com)
Michael Phelps, envoltat de totes les seves medalles olímpiques (si.com)
NATACIÓ

Phelps: "Jo era tan imbècil amb els companys com Michael Jordan"

El rei de les medalles olímpiques confessa haver estat tan corcó al vestidor com el mite dels Bulls

Oriol VidalActualitzat

La recepta de l'èxit té un cantó fosc, pel que sembla. A "The last dance", el documental del moment, tothom ha pogut descobrir les formes despietades de Michael Jordan per "activar" els seus companys dels Chicago Bulls. I ara és Michael Phelps, l'home amb més medalles olímpiques de la història, qui ha reconegut haver seguit uns mètodes de motivació extrema amb la resta de nedadors nord-americans.

"Per dir-ho sense embuts, tothom diu que era un imbècil. I la veritat és que jo em definiria exactament igual. Sí, era un imbècil perquè volia convènce'ls que tenien les mateixes opcions de guanyar que jo. M'agradava desafiar-los i pressionar-los".

Phelps ha fet aquesta confessió en una entrevista a Yahoo Sports. Les seves 28 medalles als Jocs (de les quals 23 són d'or) van ser el fruit d'una autoexigència que també volia al vestidor entre uns companys d'equip que, alhora, també eren els seus competidors pels podis. El de Baltimore va passar l'adolescència veient guanyar els sis anells a Jordan, a qui considera una inspiració definitiva en la seva personalitat com a esportista.

"Jordan era el model d'esportista que volia ser. Jo pretenia imitar en la natació el que ell va aconseguir en el bàsquet. També vaig utilitzar la tàctica d'enfrontar-me a alguns companys per mantenir la tensió".

Dos Michaels, dos campions. Veurem si Phelps acaba oferint "el seu últim ball" en forma de documental i acabem de trobar més matisos a la figura d'un altre gran campió. A banda del grau de torturador amb els companys, és clar.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut