Badosa celebrant el pas a la tercera ronda de Roland Garros (Reuters)
Tenis

Paula Badosa, a la 3a ronda de Roland Garros

L'empordanesa ha derrotat l'eslovena Juvan (7 a 5, 3 a 6, 6 a 2) en un partit igualat, en què Badosa ha acabat imposant la seva superioritat

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Paula Badosa ja és a la 3a ronda de Roland Garros, un cop ha superat en tres sets l'eslovena Kaja Juvan, 68 del món per 7 a 5, 3 a 6, i 6 a 2.

En el primer set, la catalana s'ha escapat amb un 5 a 2 que semblava absolutament decisiu, però la seva rival no s'ha rendit. Ha començat a jugar millor i, a base de deixades, cops ajustats i de creure més en les seves possibilitats, ha aconseguit reentrar en el set i igualar-lo a 5 jocs.

Badosa, però, s'ha refet a temps i ha pogut adjudicar-se el set per 7 a 5, amb més patiment de l'esperat, especialment després d'un inici tan esperançador. En total, 54 minuts de partit fins aquell moment.

En el segon set les coses han anat ben diferents. Ha estat Juvan qui ha portat la veu cantant dominant des del fons, davant d'una Badosa a qui la irregularitat ha acabat passant factura. A la cinquena pilota de set, l'eslovena ha igualat el partit. El parcial, 6 a 3. A l'acabar aquest parcial, Kaja Juvan ha estat atesa per la fisioterapeuta, ja que tenia alguns problemes a l'esquena, que aparentment no han anat a més.

El tercer set no podia començar pitjor per a l'empordanesa, ja que ha cedit el servei d'entrada, però ha reaccionat de seguida i ha capgirat el marcador ràpidament. El 3 a 1 a favor la posava ben a prop de la 3a ronda. I així ha estat. La número 4 mundial ja no ha donat més marge a la sorpresa i ha tancat el set per un clar 6 a 2. En total 2 hores i 19 minuts.

La pròxima rival de la catalana serà la russa Veronika Kudermetova, 29a del món, amb qui té els enfrontaments personals en contra: 3 a 2.