Tenis

Paula Badosa bat Ajla Tomljanovic en la seva estrena a l'Open d'Austràlia

La tenista catalana, flamant vencedora a Sydney, ha superat la tenista local en dos sets (6-4, 6-0)

Actualitzat

El primer set ha vist fins a 7 trencaments de servei en 10 jocs i gairebé una hora de durada. Li ha costat, a Badosa, superar una Tomljanovic dura de batre, però força irregular, amb moments clars de domini del joc, fent anar la catalana d'un cantó a l'altre, al costat d'errors no forçats que l'han acabada condemnant. Al final d'aquesta primera mànega, 6 a 4 per a Badosa i totes dues jugadores amb problemes musculars i cames embenades en un desè joc veritablement maratonià.

I aquest primer set ha passat factura d'una manera ostensible: mentre que Paula Badosa s'ha magnificat, l'australiana s'ha diluït. El resultat d'aquesta segona mànega ho diu absolutament tot: un set en blanc per confirmar la clara victòria de l'empordanesa i la superació d'aquesta primera ronda després d'alguns moments de facultat en el primer set. Evidentment, la força mental de la catalana juga un paper fonamental. Si hem de destacar un "però", aquest seria la preocupació pels abductors de Badosa, fet que ha propiciat, fins i tot, una aturada mèdica. Però vaja, veient com ha anat el segon set, que només ha durat 24 minuts, això permet ser optimistes: Paula Badosa està en un gran moment de forma.

A la segona ronda, la tenista catalana se les haurà amb Martina Trevisan, tenista italiana procedent de la fase prèvia.

Osaka torna a somriure

Naomi Osaka ha començat la defensa del títol a Austràlia amb un clar triomf sobre la colombiana Camila Osorio (6-3, 6-3) però, sobretot, mostrant-se totalment recuperada dels problemes de depressió que la van deixar sense jugar la part final de la temporada passada.

"És tot just la primera ronda i em quedo, més que amb el triomf, amb el meu estat d'ànim. Soc aquí perquè vull ser-hi i em diverteixo. I soc conscient que s'ha d'aprofitar aquesta situació mentre encara hi soc a temps".

Al quadre femení, la gran soprpresa ha estat l'eliminació en primera ronda de Coco Gauff. La jove promesa nord-americana ha caigut en mans de la xinesa Qiang Wang, 110a jugadora mundial, en dos sets (6-4, 6-2).  

 

 

 

ARXIVAT A:
Paula Badosa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut