Miguel Oliveira ha fet la seva primera "pole", a casa
Miguel Oliveira ha fet la seva primera "pole", a casa (EFE)
MotoGP

Miguel Oliveira aconsegueix al circuit de casa la primera "pole" de la seva vida, i la primera portuguesa de MotoGP

Rins haurà de fer una remuntada marca de la casa per disputar el subcampionat a Franco Morbidelli —que sortirà segon—, de qui el separen quatre punts en la classificació general

Noel RodríguezActualitzat
De moment, Miguel Oliveira és profeta a casa seva. Té una victòria en el seu historial, però curiosament encara no havia estrenat el caseller de "poles"; fins avui, que ha fet la "pole" en el GP de Portugal de MotoGP, l'últim de la temporada.

De fet, ha estat un dels qualificatoris més bojos de la temporada. I no és d'estranyar, tenint en compte que molts pilots estan fent els seus primers quilòmetres al circuit de Portimao.

Els cinc primers classificats pertanyen als anomenats equips satèl·lits: el "poleman" Oliveira, els seus acompanyants a la primera filera —Morbidelli i Miller—, i també el quart i cinquè classificat, Crutchlow i Quartararo.

Ha estat un qualificatori tan imprevisible que fins i tot el ja campió del món, Joan Mir, arrencarà aquest diumenge des de la vintena posició després de ser incapaç de superar la repesca.

Pel que fa als catalans, Maverick Viñales sortirà vuitè; Pol Espargaró, novè i Álex Rins desè. Així doncs, Rins haurà de fer una remuntada marca de la casa per disputar-li el subcampionat a Franco Morbidelli —que sortirà segon—, i de qui el separen quatre punts en la classificació general.

De la resta de catalans, Aleix Espargaró, tretzè; Àlex Márquez, setzè i Tito Rabat vint-i-unè.

 

 

Anar al contingut