Max Verstappen aconsegueix la "pole" a Bahrain (Reuters)
Fórmula 1

Max Verstappen s'imposa a Bahrain amb una gran "pole position"

El neerlandès ha superat Hamilton en gairebé quatre dècimes i sortirà a la primera posició de la graella. Carlos Sainz ha estat vuitè i Fernando Alonso, novè

Francesc RosésActualitzat
Max Verstappen ocuparà la "pole position" en el primer Gran Premi de la temporada. El pilot de Red Bull ha batut, en un duel intens, els dos pilots de Mercedes, que, a l'hora de la veritat, s'han mostrat molt competitius. Verstappen, però, ha deixat Lewis Hamilton a gairebé quatre dècimes de segon, i Valtteri Bottas, tercer, a més de mig segon.

Aquests tres pilots prendran la sortida del Gran Premi amb pneumàtics mitjans, com Pierre Gasly, que amb el seu Alpha Tauri ha marcat el cinquè millor temps. Charles Leclerc ha estat el pilot més ràpid de Ferrari, i serà el primer en l'engraellat que calçarà pneumàtics tous. Els dos pilots de McLaren, Daniel Ricciardo i Lando Norris, s'han classificat en sisena i setena posició.

Carlos Sainz ha estat massa lent en el primer sector de la seva volta rapida i s'ha hagut de conformar amb el vuitè millor temps. El pilot de Ferrari ha tingut un ensurt en la Q1 quan en plena marxa s'ha parat el motor del seu monoplaça, tot i que ha pogut continuar, i fins i tot marcar el millor temps en la Q2.

Justament darrere seu, Fernando Alonso, que ha fet una gran "qualy". Ha passat en primer lloc a la Q3 i després ha marcat el novè millor registre en el seu retorn a la Fórmula 1. El seu company Esteban Ocon no ha pogut passar ni a la Q2, com el quatre vegades campió del món Sebastian Vettel, que no ha pogut marcar un bon temps perquè ha vist com es mostraven banderes grogues quan estava fent l'últim intent. Tampoc ha tingut sort Checo Pérez, company de Verstappen a Red Bull, perquè no ha pogut passar a la Q3.

Els resultats de la sessió de classificació i, per tant, l'engraellat, podrien variar segons les decisions que prenguin els comissaris, que han observat que alguns pilots no havien reduït la seva velocitat quan s'han mostrat les banderes grogues en la Q1.

 

 

Anar al contingut