Marta Galimany després del rècord (@jordi_toda)
Atletisme

Marta Galimany, al Mundial de mitja marató de Gdynia

L'atleta vallenca ha entrat en la convocatòria de la RFEA, un llistat que ha generat polèmica en categoria masculina, on també hi ha Adel Mechaal i Ayad Lamdassem

Està fent un 2020 extraordinari. Després d'haver-se proclamat campiona d'Espanya de marató al febrer, aquest estiu va batre dues vegades el rècord d'Espanya de l'hora en pista. Però l'ajornament de les competicions per culpa del coronavirus va impedir la celebració de Tòquio 2020, en el que hauria estat la seva estrena en uns Jocs Olímpics. Aquesta tardor l'arrenca amb bon peu: la Federació Espanyola l'ha inclòs en la llista de convocats per al Mundial de mitja marató, que es disputarà el 17 d'octubre a Gdynia (Polònia). Aquesta prova és l'única competició internacional que World Athletics ha mantingut en el calendari per a aquest any tan atípic. Galimany formarà equip amb Elena Loyo i Laura Méndez, que també han estat citades.

La convocatòria de l'equip masculí, amb Toni Abadia, Jorge Blanco, Ayad Lamdassem, Adel Mechaal i Juan Antonio "Chiki" Pérez, ha generat nombroses crítiques, per la modificació del criteri de selecció que ha utilitzat la RFEA. Fa dues setmanes, la Federació Espanyola va informar que una prova en pista, de 15 quilòmetres, seria considerada obligatòria. Atletes com Camilo Santiago o Iraitz Arrospide, amb millor marca que alguns dels atletes seleccionats, han quedat fora del campionat del món.

 

Anar al contingut