Sopron Basket - Spar Girona a l'Eurolliga de bàsquet

L'Uni Girona naufraga a la pista del Dynamo Kursk (92-75)

Les gironines sumen la segona derrota europea en un partit d'alts i baixos

Un bon últim quart no ha estat suficient. Les gironines sumen la segona derrota europea de la temporada en un partit d'alt i baixos, dominat clarament pel conjunt local. Les de Julbé no s'han adaptat bé al partit; les pèrdues de pilota, el balanç defensiu i les cistelles fàcils fallades les han condemnat (92-75).

La narrativa del partit l'ha dictat el Dynamo Kursk des de l'inici. Amb un Uni adormit, les locals han posat el primer avantatge al marcador (14-6 min 5), liderades per Ogunbowale (7p) i Frolkina (6p), que veien la cistella com una piscina (sense errades en el llançament). Les d'Alfred Julbé, amb baixos percentatges des del tir de tres (25%), han aconseguit reduir l'avantatge encadenant bones defenses (18-15), però ha estat només un miratge (27-19).

L'Uni ha posat una marxa més a l'inici del segon quart, amb Burke (25p) aportant verticalitat a cistella, però només per uns instants. Les pilotes perdudes i el mal balanç defensiu de les catalanes provocaven l'esbroncada de Julbé, qui veia com les locals es distanciaven en l'electrònic (42-27, min 18). Tanmateix, el rebot ha estat clau perquè l'Uni seguis viu al descans (45-34).

La represa ha seguit el guió inicial. El parcial inicial de 12-2 a favor de les russes col·locava la màxima diferència (57-36, min 25), que iniciava un intercanvi de cistelles entre ambdós equips per establir el 70-50 a falta dels últims deu minuts.

El conjunt català ha sortit per totes, amb ritme i un joc alegre, que han propinat els millors minuts de joc, fent que el desavantatge es reduís a tretze punts (74-61). No obstant, les russes han tornat a imposar el seu ritme a través de l'encert (64,8% T2 i 45,5%) i el domini del rebot (37-25).