Djokovic i Gauff, guanyadors de les categories individuals del US Open
Djokovic i Gauff, guanyadors de les categories individuals del US Open
tenis

L'Obert dels Estats Units atomitza el tenis mundial: així queda el rànquing

Djokovic i Sabalenka passen a encapçalar les llistes en detriment d'Alcaraz i Swiatek

Redacció Esport3Actualitzat

Un cop apagats els llums de l'Obert dels Estats Units s'han actualitzat els rànquings mundials en categoria femenina i masculina. En tots dos casos, les principals novetats han estat el canvi de números 1 i una atomització de les posicions en cotes més baixes.

A la WTA, la polonesa Swiatek paga la prematura eliminació al Grand Slam nord-americà cedint el tron a la bielorussa Sabalenka. Un consol per una tenista que, tot i perdre la final de dissabte, veu recompensat el seu gran any, sobretot a les grans places: títol a Australià, semifinalista a Roland Garros i Wimbledon i finalista a l'Obert dels Estats Units. El seu botxí, la jove perla Coco Gauff tanca el podi mundial i escala fins al primer lloc en dobles. I només té 19 anys i un entrenador ambiciós. 

Per sota, Kasatkina, la russa que s'entrena habitualment al Club de Tenis Mollet, és dotzena mentre que l'empordanesa Badosa veu com la lesió a l'esquena que la mantindrà apartada de les pistes fins al gener la deixa fora del top 50 (52a). La supera per un lloc la castellonenca Sorribes (51a).

Djokovic recupera el primer lloc

Dia gran per Djokovic. El serbi celebra la consecució del seu 24è Grand Slam, que el posa al nivell de la més de la història, l'australiana Margaret Court, amb la reestrena del número 1 del rànquing ATP. La situació no li és aliena, no en va és el tenista amb més setmanes acumulades en aquesta posició (389 fins ara).

Si la història de Nole no ha escrit el seu punt final, la d'Alcaraz porta pocs però prometedors capítols. Tot i això, l'eliminació en semis dels Estats Units davant Medvédev, tercer del món, el penalitza després de ser-ne el campió el 2022 i cedeix el primer lloc. Shelton, revelació del torneig i protagonista d'una creuament dialèctic amb Djokovic, escala fins a la 19a posició.

El primer català continua sent Ramos Viñolas malgrat perdre 7 llocs. Se'n va al 95. Però per reculada, la de Rafa Nadal. El vencedor de 22 Grand Slams recula 100 posicions i cau a la casella 239 del rànquing. El manacorí manté el full de ruta anunciat al maig per recuperar-se de les seves afeccions i ja s'entrena amb vista a tornar a competir el 2024.

Anar al contingut