L'ICL Manresa supera el Baskonia en el seu millor partit de la temporada (87-82)

El Manresa ha trobat el seu millor nivell davant d'un Baskonia que no ha trobat la manera d'aturar el seu joc. Un triomf que ha de donar moral als d'Ibon Navarro de cara al tram final de la lliga regular.

Daniel AlentoActualitzat

L'ICL Manresa ha sumat la seva quarta victòria de la temporada a la Lliga Endesa amb un triomf davant d'un equip d'Eurolliga com el Baskonia, el tercer de la classificació a la lliga domèstica a l'inici de la jornada (87-82). Els manresans han jugat un partit molt complet, amb una gran defensa, i sabent trobar en atac sempre la millor opció per anotar. Tots dos conjunts han firmat un primer quart de baixa anotació (12-16). La aportació del pivot Ilimane Diop en atac i defensa ha donat als bascos un primer avantatge, però els del Bages han reaccionat després de l'entrada en joc del base Lluís Costa (14 punts, 4 assistències).

En el segon quart, carregant amb moltes ganes el rebot ofensiu, i amb els punts primer de Pere Tomás (14 punts, 8 rebots) i després de Marjan Cakarun (10 punts, 5 rebots) el Manresa ha obert distàncies. Scott Suggs (11 punts, 5 rebots) ha aparegut amb dues cistelles consecutives i Lluís Costa ha posat el 39 a 25 en el marcador. Al descans, el resultat era de 40 a 30 després d'una antiesportiva absurda de Romaric Belemene.

Suggs mantenia la seva inspiració després del descans, Baskonia ha intentat remuntar amb un Shane Larkin més incisiu, però els bases de l'equip català han respost atacant sobre el director de joc nord-americà. Un 2+1 de Costa ha donat a l'equip una renda de 16 punts. Amb Larkin a la banqueta carregat de faltes, Michael Machado (10 punts, 4 rebots, 4 assistències) ha anotat el 63 a 46. Els últims minuts del tercer quart, que ha acabat 70 a 53, potser han estat els millors d'aquesta temporada dels jugadors d'Ibon Navarro.

Ja en el període final, la renda dels manresans ha arribat fins als 20 punts després d'una cistella de Patrick Auda. Els visitants han intentat remuntar en els últims minuts. Dues tècniques seguides a l'exmanresà Adam Hanga no han frenat un parcial de 3 a 11 que ha deixat el Baskonia a 9 punts, 80-71, faltant 2 minuts de joc. Un triple de Pere Tomàs ha donat l'ICL l'aire necessari per respirar fins al final.