L'ICL Manresa esclafa el CB Melilla en el cinquè partit al Nou Congost i assoleix l'ascens a l'ACB (97-67)

Una temporada després de perdre la màxima categoria del bàsquet espanyol, els manresans han assolit el desitjat ascens amb un contundent triomf contra el CB Melilla

David CarballoActualitzat

L'ICL Manresa torna a ser equip de la Lliga ACB. Una temporada després de perdre la màxima categoria del bàsquet espanyol, els manresans han assolit el desitjat ascens amb un contundent triomf contra el CB Melilla per 97 a 67 al Nou Congost, en un cinquè i definitiu partit del "play-off" menys igualat del que es preveia. Jordi Trias, amb 17 punts i 6 rebots, ha liderat la victòria manresana.

En un Nou Congost ple de gom a gom, els jugadors de Diego Ocampo han sortit molt concentrats a la pista i han començat dominant amb un parcial inicial de 5-0. Però el bon inici no ha tingut continuïtat i el Melilla, amb un espectacular 5 de 6 en triples en el primer quart, ha capgirat el resultat i ha agafat la iniciativa en el marcador.

Després d'un inici molt igualat, el Manresa ha superat els dubtes i amb una gran defensa, ha ofegat l'atac dels visitants. L'encert ofensiu d'Ashley Hamilton i cinc punts consecutius de Lluís Costa han liderat un parcial de 13 a 2 que ha provocat un canvi radical de la dinàmica. Els manresans, impulsats per una afició incansable, han jugat els seus millors minuts i han arribat a tenir un màxim avantatge de 15 punts (46-31), que s'han quedat en 13 al descans.

En la represa, el Manresa ha estat intractable i ha escombrat de la pista un Melilla sense capacitat de reacció. Els bagencs han desactivat el pivot canari de 2,14 Fran Guerra, que ha vist com li xiulaven una tècnica per protestar, i, a partir d'aquí, els visitants s'han descentrat i els locals no han desaprofitat l'oportunitat per esclafar el rival.

El conjunt d'Ocampo ha obert una escletxa de més de 20 punts al final del tercer quart i el Nou Congost ha començat a celebrar l'ascens a l'ACB abans d'hora. L'últim període ha estat un calvari per als nord-africans, que s'han vist superats en tots els aspectes del joc per un Manresa imparable. Al final, la festa bagenca ha estat completa i l'alegria immensa d'un equip que torna a ser on li pertoca.