Lewis Hamilton
Lewis Hamilton saluda el públic de Silverstone després de la classificació (Reuters)
Motor

Lewis Hamilton treu el geni i es queda la "pole position" del GP de la Gran Bretanya de Fórmula 1

L'anglès li ha tret més de mig segon a Kimi Räikkönen i Sebastian Vettel només ha pogut ser tercer; un Fernando Alonso espectacular es queda a la Q2

Actualitzat

Lewis Hamilton sortirà el primer en la cursa del Gran Premi de la Gran Bretanya després que ha fet el millor temps en la classificació d'aquest dissabte al circuit de Silverstone. És la cinquena "pole position" del pilot de Mercedes a la cursa de casa seva, i se l'ha assegurat de forma intractable en la tercera tanda amb un temps d'1.26,600, més de mig segon més ràpid que Kimi Räikkönen, amb qui compartirà la primera fila de l'engraellat.

Sebastian Vettel, amb 1:27.356, només ha pogut ser tercer, i haura d'estar molt atent en l'arrencada per defensar el liderat del campionat. Valtteri Bottas ha estat quart, però haurà de sortir novè a causa de la sanció que ha rebut per haver substituït la caixa de canvis abans d'haver complert el nombre de curses que marca el reglament. L'altre lloc en la segona fila, l'ocuparà Max Verstappen, que ha fet el cinquè temps.

A partir d'aquí, aniran apareixent Nico Hülkenberg, Sergio Pérez, Esteban Ocon Stoffel Vandoorne. El company de Fernando Alonso és l'últim beneficiat pel càstig a Bottas.

Pel que fa al mateix Alonso, no ha passat de la Q2, i potser tant li fa, atès que acumula 30 llocs de sanció i, com era previsible, sortirà l'últim en la cursa. Però el fet és que l'asturià ha regalat el moment més espectacular del dia. La primera tanda havia començat amb força pluja, i el Red Bull de Daniel Ricciardo s'ha aturat (l'australià ni tan sols ha marcat temps; per tant, només la precaria situació d'Alonso el salva de l'últim lloc).

L'incident ha fet suspendre la sessió durant prou minuts perquè la pluja passés i que l'asfalt anés drenant-se. Molts pilots han volgut guanyar temps per sortir amb la pista al menys molla possible, i Alonso ha estat el més temerari. Ha sortit gairebé al final, ha fet una volta i mitja de prova i ha tornat al taller per canviar els pneumàtics. Això li ha deixat el temps just per passar per meta i obtenir una única volta bona. Se l'ha jugat a una carta i ha passat per mil·lèsimes, però s'ha pogut llançar tan bé que ha acabat la Q1 amb el millor temps, una posició inversemblant per a McLaren des de fa anys. El seu pilot estrella els ha tornat a demostrar, en un circuit tan sinuós i ràpid com el de Silverstone, i, a més, amb aigua, que les seves mans es mereixen un cotxe millor.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut