Entrenament de futbol d'esport base
Entrenament de futbol d'esport base
Esports

L'esport català atura les competicions no professionals 15 dies pels brots de coronavirus

Totes les competicions esportives d'àmbit català, federades, escolars o privades, queden ajornades durant dos caps de setmana per ajudar a contenir els brots de coronavirus

Redacció Esport3Actualitzat

El govern de la Generalitat de Catalunya ha confirmat l'aturada de totes les competicions no professionals d'ambit català durant 15 dies en una compareixença en roda de premsa del vicepresident Pere Aragonès i de la consellera de Presidència, Meritxell Budó, per informar de les últimes mesures en relació amb la pandèmia del coronavirus a Catalunya.

Després d'aprovar el tancament dels bars i restaurants fins a final de mes, la portaveu del Govern ha explicat que s'ajornen durant 15 dies totes les competicions esportives no professionals.

"L'activitat esportiva és segura", ha recalcat abans de puntualitzar que si aturen les competicions és amb l'objectiu de "reduir la mobilitat". Per tant, els equips no podran competir els caps de setmana, però sí que podran continuar fent entrenaments.

La Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) ja havia anunciat aquest dimarts en un comunicat que totes les competicions esportives d'àmbit català, federades, escolars o privades, quedarien ajornades durant dos caps de setmana per ajudar a contenir els brots de coronavirus.

A partir del pròxim cap de setmana s'aturaran totes les competicions no professionals d'àmbit català durant 15 dies, una mesura que ha confirmat el Procicat aquest dimecres dins les restriccions severes que prepara el govern català per contenir els brots de coronavirus dels darrers dies.

Tot i aquestes restriccions, els entrenaments es podran seguir fent amb normalitat i aplicant les mesures i protocols de seguretat establerts fins ara. En una reunió de la UFEC i totes les federacions esportives catalanes amb el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, s'ha explicat que "l'empitjorament de les dades de contagis es produeix perquè els caps de setmana hi ha una mobilitat familiar fora dels municipis que incrementa molt el risc".

Aquesta decisió  no afectarà els entrenaments, ni els usuaris de les instal·lacions esportives ni dels gimnasos, i farà posposar competicions federades, escolars o privades de qualsevol categoria en l'àmbit català. Aquestes competicions ja previstes s'hauran de recol·locar al calendari.

"Som conscients de la situació que vivim i ho acceptem amb resignació. Però hem de deixar clar i ser contundents que l'esport no és el problema. Hem tingut casos, però hem actuat per garantir la traçabilitat i hem aplicat tots els protocols amb SGE i Salut", ha assegurat Gerard Esteva, president de la UFEC.

No afectarà les competicions professionals

Les mesures no afectaran l'esport professional ni les competicions dins el calendari estatal o internacional. Les federacions esportives catalanes han demanat que l'aturada sigui només de dos caps de setmana, tal com s'ha plantejat, i que es pugui retornar a l'activitat un cop hagin passat aquests 15 dies.

"Si en 15 dies no millora la corba, hauríem de poder obrir la competició federativa. Demanem que, si no és el cas, se'n pugui exceptuar la pràctica esportiva federada per garantir la normalitat esportiva al país", ha explicat Esteva.

ARXIVAT A:
Coronavirus
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut