L'Espanyol busca un porter que llueixi aquesta samarreta, inspirada en la que lluïa Ricardo Zamora (@RCDEspanyol)
Espanyol

L'Espanyol arrenca la pretemporada pendent de la porteria i el migcamp

Els de Diego Martínez volen disputar fins a sis partits amistosos, però de moment només n'han confirmat dos, contra el Montpeller i el Brighton

Jordi Sunyer Capella / Oriol Vidal SauActualitzat
A les proves mèdiques que l'Espanyol ha previst per a aquest dilluns no hi haurà diversos emblemes del planter perico; ni David López, ni Dídac Vilà, ni tan sols Víctor Gómez, cedit al Braga... ni Melendo, de qui Sergi Darder s'ha acomiadat aquest diumenge a Instagram.
Sergi Darder ha penjat aquesta foto amb Óscar Melendo... amb tots dos una mica més joves (Instagram @sergidarder)

Entre les cares noves, el davanter gallec Joselu Mato, que ha marcat 36 gols en tres temporades a l'Alabès; i Brian Oliván, un ex del planter del Barcelona que ha assolit la regularitat al Mallorca. Tornen de les seves cessions Pol Lozano, el Monito Vargas i Vadillo, tot i que als dos últims és molt possible que se'ls busqui sortida.

Falten més reforços: Diego López ja ha firmat per al Rayo i Oier no continua. Per tant, cal un porter. Un dels candidats és Bartlomej Dragowski, el porter polonès de la Fiorentina, però val cinc milions d'euros i els toscans no el volen malvendre. També caldrà apuntalar el mig del camp, ja que Morlanes i Yangel han acabat les seves cessions. Si més no, l'Espanyol espera tancar la continuïtat de Tonny Vilhena, fins ara cedit pel Krasnodar rus.

Bartlomej Dragowski ha estat l'objectiu número 1 per a la porteria de l'Espanyol (@acffiorentina)

El director esportiu de l'Espanyol, Domingo Catoira, ha demanat temps per acabar de tancar el mercat, però ha insistit sempre que té marcades les línies d'actuació:

"Hem de tenir paciència. Tenim clar el camí, igual com el teníem quan vam triar l'entrenador. Tenim molt clars els perfils i les demarcacions que volem cobrir. Sabem quines mentalitats i quins perfils futbolístics necessitem per desenvolupar el projecte a curt i mitjà termini, però ens cal temps. Evidentment que tenim la nostra estratègia, però no tot ho podem controlar nosaltres."

Dos amistosos confirmats

El primer amistós perico serà a Sant Adrià, el dissabte 16, davant del Montpeller. Dos dies més tard, l'equip de Diego Martínez marxarà a Marbella per a la ja habitual estada andalusa; el club vol jugar-hi tres partits però encara no ha confirmat dates ni rivals. El dia 30, directes de Marbella a Brighton; i també es busca rival per a un altre amistós el 6 d'agost, amb el Nàpols com a candidat.

El que és segur és que ni aquest partit ni el primer de la Lliga seran a Cornellà-el Prat; cal temps després del canvi de gespa al coliseu perico.

Anar al contingut