Pàdel

Les jugadores boicotegen el Campionat d'Espanya de pàdel per desigualtat de tracte

Les principals jugadores de l'Estat han decidit no prendre-hi part en assabentar-se que alguns dels participants masculins han rebut diners per jugar, al marge dels premis

Redacció Esport3Actualitzat

Jugadores com Gemma Triay, Alejandra Salazar, Patty Llaguno, Lucía Sainz, Delfi Brea i Nuria Rodríguez han decidit no disputar el campionat d'Espanya, que s'ha de jugar al WiZink Center de Madrid entre els dies 24 i 31 d'octubre, per falta de "respecte i igualtat". Les jugadores han fet un comunicat on ho expliquen:

"Tenim coneixement que a determinats jugadors de pàdel se'ls ha ofert una retribució econòmica per la seva participació en el campionat, que no està inclosa en la dotació econòmica oficial del campionat, retribució que no ha estat oferta ni proposada a les jugadores participants en la competició."

La Federació Espanyola de pàdel ha manifestat el següent:

"Desconeixem d'aquests fets, hem delegat en una empresa privada l'organització del campionat i, en aquest cas concret, és la mateixa empresa qui ha dut a terme aquesta pràctica reprobable."

Les jugadores consideren que "aquesta manera d'actuar significa incórrer en pràctiques que falten al respecte i consideració de les jugadores de pàdel i són contràries al principi d'igualtat". Per tot plegat, les jugadores han decidit "no prendre part en aquesta competició".

La protesta ha tingut les seves conseqüències. I és que Pedro San Román, CEO d'Urban Event, entitat organitzadora del Campionat d'Espanya de Pàdel 2021, ha presentat la seva dimissió. Després de presentar la seva renúncia al càrrec, San Román ha demanat disculpes per l'"error organitzatiu".

"Assumeixo la responsabilitat en l'error organitzatiu que hem comès vulnerant el criteri de paritat en el repartiment dels premis econòmics."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut