Els jugadors del Las Palmas celebren la patida victòria contra el Mirandés>
Els jugadors del Las Palmas celebren la patida victòria contra el Mirandés
futbol

Les armes de Garcia Pimienta: connexió catalana, joc amb pilota i el "nou Pedri"

Després de 18 anys entrenant a La Masia, el tècnic barceloní treballa per arribar a Primera amb un Las Palmas que té en zona d'ascens

Guim Fortuny GimbertActualitzat

Quan un equip no queda noquejat ni rebent el gol de la Lliga, una vaselina des del mig del camp del migcampista del Mirandés Roberto López, fa pensar que està revestit d'un material especial per suportar les envestides d'una categoria tan exigent com Segona Divisió. El Las Palmas que des de fa just un any construeix el tècnic Francesc Xavier Garcia Pimienta combina una sòlida armadura defensiva amb un joc de possessió que l'han portat a ocupar la zona d'ascens a Primera.

Després de 18 anys entrenant a La Masia, i estar a prop en dues ocasions de ser escollit com la solució casolana per al primer equip blaugrana, l'entrenador barceloní va acceptar la proposta groga. El final abrupte en forma d'acomiadament inesperat que va tenir al filial el va obligar a canviar el camí traçat: el camí per arribar a l'elit es desviava i passava ara per les illes Canàries.

A banda de tenir la pilota més temps que els rivals, la recepta Garcia Pimienta utilitza alguns ingredients específics. Qui el coneix parla d'un estil implantat sense talibanismes i una bona relació amb els jugadors. A més, entre la banqueta i la punta d'atac s'ha establert una connexió catalana amb el davanter Marc Cardona, autor de 6 gols des de començament de curs. A l'estiu el tècnic va posar la mà al foc per l'arribada del lleidatà, amb qui va coincidir en temps del Barça Atlètic. Si el Las Palmas és líder provisional és perquè Cardona va certificar al minut 87 la remuntada contra el Mirandés.

La carta del "nou Pedri"

A banda de la seva feina, Garcia Pimienta sabia on aterrava. Un expert en futbol formatiu com ell no va passar per alt el talent que neix de la productiva acadèmia canària. El mateix Barça fa temps que segueix el que s'ha assenyalat com el "nou Pedri", Alberto Moleiro. Per si de cas vola aviat, Garcia Pimienta ha convertit aquesta perla nascuda a Tenerife, com el 8 culer, en intocable per a l'esquerra. S'acosta el Carnaval però Las Palmas somia a tenir una altra celebració al juny.

Anar al contingut