Ousmane Dembélé, felicitat per Jordi Alba i Leo Messi després de marcar un gol al Chelsea (Reuters)
Futbol

Leo Messi, el botxí dels equips anglesos al Camp Nou

Des que va fallar un penal en l'eliminatòria contra el Chelsea l'any 2012, l'argentí ha jugat un paper determinant en les victòries contra l'Arsenal, el Manchester City i els "blues" la temporada passada

Francesc LatorreActualitzat

No cal anar gaire enrere per buscar un rival anglès al Camp Nou. El Chelsea va ser l'adversari del Barça als vuitens de final de l'any passat i va patir una exhibició del rei blaugrana a la gespa. 3-0 i cap als quarts de final. Ja sigui per l'ambient, per Messi o per tot plegat, els equips de la Premier solen sortir escaldats del Camp Nou. L'argentí, homenatjat per la grada abans de començar el partit, va respondre a la gespa amb dos gols, mentre Ousmane Dembélé es va sumar a la festa amb el 2-0 provisional.  

Ni Pep Guardiola va poder aturar la ratxa. I és que, abans del Chelsea, li havia tocat al seu City. 4-0 a la fase de grups. I, sí, altra vegada amb Messi de protagonista. Leo va marcar un "hat trick" contra els rivals ciutadans del United. 

Fa tres temporades va ser l'Arsenal (3-1) el que va tornar a Londres amb la cua entre cames. Aquell dia també va marcar Messi, però el partit és recordat per una acrobàcia de Luis Suárez, autor del segon gol blaugrana. Els "gunners" ja sabien de quin peu calça Messi: l'any 2010 van encaixar quatre gols per part de l'aleshores jove crac blaugrana. 

El precedent del Chelsea

Hem de retrocedir fins al 2012 per trobar un equip anglès que marxés content de Barcelona. El Chelsea de Fernando Torres va privar el Barça de jugar la final d'aquella edició de la Champions. El Niño va marcar en temps de descompte. Aquell dia Messi havia fallat un penal, una patacada grossa que el Barça, avui, vol evitar de totes totes.

Ningú sap què passarà. Només hi ha dues coses garantides: una, que Messi serà a la gespa, i l'altra, l'ambient de les grans nits europees. Si ja deixa bocabadats els de casa, com deu impressionar els que venen de fora...

Anar al contingut