Eleccions FC Barcelona

Laporta: "Si no es fan les eleccions el dia 24, serà un frau democràtic"

L'expresident blaugrana ha reiterat que hi ha previstes totes les mesures de seguretat sanitàries necessàries perquè els comicis es puguin celebrar. Suspendre les eleccions seria "un frau a la democràcia", ha dit Laporta

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

   En la presentació del seu programa econòmic, Joan Laporta ha reiterat que les eleccions a la presidència del Barça, previstes per al 24 de gener, no s'han d'ajornar perquè fer-ho seria "un frau democràtic". L'esperit de la precandidatura de Laporta, però, ha destacat l'expresident, és "col·laborar amb les autoritats, sempre".

       "El Barça és una entitat privada, i com a tal, la Generalitat no pot intervenir en la decisió de fer o no les eleccions. La suspensió seria responsabilitat de la junta gestora i un frau a la democràcia", ha dit Laporta

   Pel que fa a les mesures econòmiques de xoc que posarà en marxa la seva junta si surt escollit president per segona vegada, Laporta ha dit que el primer que faran serà una auditoria per saber la realitat dels números del club.

                     "Volem fer un club sostenible, ja que ara no ho és, mantenint sempre el model de propietat del club, que és dels socis. El Barça es mereix un equip molt competent tant al camp com a la directiva. Descartem fer una derrama entre els associats, però no descartem que sí que hi pugui haver aportacions econòmiques, que serien sempre voluntàries."

  Joan Casas, Jaume Giró i Àlex Barbany han detallat el programa econòmic que implementaran si la candidatura de Laporta és l'escollida pels socis. La previsió d'ingressos que havia fet la junta de Bartomeu per a aquesta temporada era de 791 milions. Però era una previsió d'abans de la pandèmia. L'equip de Laporta calcula que els ingressos finals seran d'uns 650 milions per un total de pèrdues de 97 milions, unes xifres que no han estat aprovades per l'Assemblea de Compromissaris, com ha destacat Laporta:

       "Estem en una situació d'emergència, però, malgrat tot, som optimistes. Tenim l'experiència i la capacitat per revertir la situació. La clau és que el Barça no perdi el control econòmic."

   Els economistes de l'equip de Laporta xifren el patrimoni net actual de l'entitat en 35 milions d'euros i asseguren que aquesta xifra "no dona marge de maniobra.

"Aquesta temporada acabarem amb uns 115 milions de dèficit. Si no es fa res des del punt de vista econòmic, en 6 mesos haurem de tancar el club."  

    També han destacat que el Nou Camp Nou ha de ser una nova línia d'ingressos perquè al segle XXI cal ser capaç de rendibilitzar-lo econòmicament, tal com ja fan altres grans clubs europeus. En aquest sentit han recalcat que quan acabi la pandèmia "hi haurà moltes ganes de tornar a l'estadi i el club ha d'estar preparat per oferir un servei global" als socis i aficionats, i que no vagin simplement al camp, vegin el partit i marxin.

      Àlex Barbany ha destacat, pel que fa a la caiguda dels patrocinis per la crisi provocada per la pandèmia, que "Rakuten està renovat fins al 2022, però pagaran un 50% menys del que van pagar en el contracte original". Ha parlat també de les Barça Academy. N'hi ha 55 a tot el món. Advoca per universalitzar-les i reduir el preu per accedir-hi. També aposta per ampliar-les a altres esports.

     La creació del Barça Experience Center també està inclòs en el programa econòmic de la candidatura de Laporta. "És la manera d'acostar el club als milions de seguidors que hi ha a tot el món, i no només de manera digital". Serien locals a les principals ciutats del món, un lloc físic, on els aficionats podrien reunir-se per veure partits, amb tots els recursos tecnològics actuals. "Creiem que és un projecte perfectament autofinançable", ha assegurat Barbany.      

   També s'ha mostrat la decidida aposta pels e-esports, com ja estan fent altres clubs europeus, com el PSG, "ja que el club no pot donar l'esquena a aquesta línia de negoci que factura moltíssim a tot el món, especialment al mercat asiàtic. El club ha d'estar present al joc League of Legends, ha reblat.

     

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions Barça
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut