Barça

Laporta no es mossega la llengua i acusa la junta de Rosell de "difamadora i manipuladora"

Després d'una cohabitació exemplar entre Joan Laporta i Sandro Rosell, passats els 100 dies de gràcia marcats pel silenci i el respecte, ha esclatat la guerra. La guerra dels números o la guerra de les auditories. Laporta ha acusat la directiva de Rosell de "difamadora i manipuladora". I ho ha fet escortat pels seus escuders econòmics, Xavier Sala i Martín i Joan Oliver, i per tots els directius que el van acompanyar en l'últim tram del seu mandat. A només dos dies de l'assemblea, el soci blaugrana es troba davant d'un dilema difícil de resodre: a qui s'ha de creure, a Laporta, que presenta 11 milions de benefici, o a Rosell, que presenta 77 milions de pèrdues?

Actualitzat
Joan Laporta ha explicat que no volia parlar, però, davant les "difamacions" i les "falsedats" que ha sentit, no li ha quedat cap més remei. I que ho fa abans de l'assemblea de dissabte que ve perquè els socis tinguin tota la informació possible. L'expresident s'ha declarat orgullós d'haver situat el Barça com a millor club del món en tots els àmbits: esportiu, econòmic i social.

Pel que fa a la gestió econòmica, Laporta ha insistit que va ser impecable i que el còmput dels seus set anys de mandat dóna beneficis, fins i tot en el cas que se'ls imputin les pèrdues de gairebé 79 milions d'euros fruit de la reformulació dels comptes de la temporada passada. Per tant, segons Laporta, no correspon que la nova junta de Rosell els demani una "acció social de responsabilitat", és a dir, que responguin econòmicament de les pèrdues. L'expresident creu que les raons de Rosell poden ser un "ressentiment personal compulsiu", "l'interès per atribuir-se beneficis econòmics dels altres" i "els compromisos adquirits per Sandro durant la campanya amb la caverna mediàtica espanyolista". Laporta, que no té pensat assistir a l'assemblea, no vol "judicialitzar el club", però es reserva el dret a "defensar el seu honor" en funció de les decisions que prenguin els compromissaris.

Sala i Martín: "La salut econòmica del club era boníssima"

Xavier Sala i Martín, que va ser l'últim responsable econòmic de la junta de Laporta, ha defensat els números que ell mateix va presentar al mes de juny. En primer lloc, Sala i Martín ha explicat que el seu balanç va ser auditat per Deloitte i que és gràcies a l'auditoria que ells havien encarregat que la junta de Rosell ha reformulat el balanç. Sala i Martín ha fet servir la seva faceta de professor universitari per explicar que "els auditors no formulen comptes, donen la seva opinió, i són els gestors els que finalment decideixen". Per acabar, l'economista ha qualificat de "comptabilitat creativa" els números fets per la junta de Rosell.

Oliver defensa els comptes de Laporta

Joan Oliver, que va ser el màxim executiu del club en l'últim mandat de Laporta, ha explicat una per una les cinc "reserves" fetes per l'auditoria. És a dir, la venda d'uns terrenys a Sant Joan Despí (14,6 milions d'euros), la prima de Mediapro pel contracte televisiu (12 milions d'euros), el traspàs d'Henry (6,9 milions d'euros), la sentència del cas Baena (3,8 milions d'euros) i la valoració d'uns terrenys a Viladecans (6,5 milions d'euros). Oliver ha dit, que tret del cas Baena, en què hi ha hagut recurs de cassació al Suprem, totes les "reserves" van ser comptabilitzades correctament i, en conseqüència, mostra el seu desacord amb els comptes reformulats per la junta de Rosell. A més, Oliver ha explicat que la nova junta ha "quantificat les incerteses", fet del tot inadmissible des del seu punt de vista. Aquestes "incerteses" són el concurs de creditors presentat per Mediapro (quantificat en 6,5 milions d'euros) i el litigi amb Sogecable (quantificat en 37,5 milions d'euros). En tot cas, segons Oliver, fins i tot admetent les pèrdues imputades per la junta de Rosell, el còmput global dels set anys de mandat de Laporta es tanca amb beneficis.

Laporta i la "dinàmica destructiva de Rosell"

En el torn de preguntes, Laporta ha reiterat que Rosell fa el joc a "la caverna mediàtica espanyolista" i que el club ha entrat "en una dinàmica destructiva". Ha citat com a exemple la retirada de la presidència d'honor a Cruyff, l'acte de "vasallatge" amb el president d'Extremadura i l'ús del castellà en actes oficials del club.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut