Luis Suárez celebrant un dels dos gols de la tarda (EFE)

La Reial Societat manté el liderat i Luis Suárez salva l'Atlètic de Madrid (2-2)

El conjunt basc s'ha posat 0-2 al capdavant al marcador, però dos gols de Suárez han donat un punt als matalassers

Miquel RibasActualitzat

La Reial Societat ha esgarrapat un valuós punt al Metropolitano, que els seu semblar poca cosa després d'anar guanyant per 0 a 2, però manté el liderat de la Lliga en solitari, amb 21 punts, un més que el Reial Madrid i el Sevilla. L'Atlètic és quart amb 18 punts.

En el minut set de joc un desajust defensiu de l'Atlètic de Madrid ha permès a la Reial Societat trenar una jugada directa en la qual han intervingut Silva, Merino i Isak, que ha culminat Sorloth. El davanter noruec ha sabut enredar el porter Oblak i ha marcat el primer gol de la temporada.

L'equip de Simeone ha buscat l'empat, però no n'ha tingut cap oportunitat clara. En canvi, la Reial Societat ha jugat molt còmoda i fent bones circulacions de pilota. A cinc minuts del descans, el veterà David Silva ha pogut pujar el 0 a 2, però el porter Oblak ho ha evitat. Tot seguit l'equip de Simeone ha creat l'oportunitat més clara de gol, amb un cop de cap de Luis Suárez massa centrat que ha aturat Remiro.

La segona part ha començat de cara per l'equip basc. De bon començament Isak ha fet una centrada a l'àrea petita que hauria acabat en gol de David Silva si Oblak no hagués aturat la pilota. En el minut 47, Alexander Isak, de falta directa, ha fet pujar el 0 a 2. El davanter suec ha col·locat la pilota pel costat de la tanca. El bot de la pilota davant d'Oblak ha enredat el porter eslovè, que no ha pogut evitar el segon de la Reial Societat.

En el minut 61, gran centrada lateral de João Felix que busca el cap de Suárez dins de l'àrea. L'uruguaià no perdona i col·loca l'esfèric enganxat al pal dret, on no pot arribar Remiro. Cinquè gol a la Lliga de Suárez.

En el minut 74, Mikel Merino ha tocat amb la bota un bessó de Luis Suárez, que ha caigut dins l'àrea. El VAR ha donat penal i el mateix Suárez ha transformat la pena màxima. Amb el 2 a 2, l'Atlètic de Madrid s'ha llançat a buscar la victòria, mentre que els bascos han tingut dubtes i han acabat tancats en defensa.

Els deu últims minuts hi ha hagut una gran pressió sobre l'àrea de la Reial Societat, que s'ha defensat com ha pogut. La Reial Societat, després del 0 a 2 no ha estat fidel al seu estil i ha vist com al final se li han escapat dos punts.