La Marató de Barcelona canviarà el format per adaptar-se a les restriccions sanitàries (@maratobarcelona)
Atletisme

La Marató de Barcelona del 2020 serà virtual

Els participants tindran una setmana, del 8 al 15 de novembre, per completar el 42 km i 195 metres. La prova col·labora amb La Marató de TV3 per lluitar contra la Covid-19. La inscripció serà gratuïta

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

La Marató de Barcelona es disputarà el 2020, tal com va avançar ahir el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, David Escudé. Però el format serà virtual, per culpa de la situació sanitària a conseqüència de la pandèmia. Els corredors tindran una setmana -del 8 al 15 de novembre- per completar la distància de la marató, sumant distàncies repartides a la seva conveniència, fins als 42 km i 195 metres de la mítica prova. És per això que aquest nou format de la cursa s'ha batejat amb el nom de 42/7.

A més, la prova serà solidària amb La Marató de TV3, que lluitarà contra la Covid-19. Es posaran a la venda medalles personalitzades per als "finishers" al preu de 5 euros. Un d'aquests euros anirà destinat a la marató de Televisió de Catalunya. Igualment, cada participant podrà crear-se un repte solidari personalitzat en el moment de fer la inscripció, a través de la plataforma Migranodearena.

"No ens resignàvem que la Marató 2020 se suspengués de manera definitiva, per això hem estat treballant les últimes setmanes amb la direcció tècnica de la cursa per fer possible, aquest any també, una marató absolutament diferent però al cap i a la fi una marató", diu David Escudé, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona.

Amb aquest format de cursa, la marató de Barcelona s'apunta a la modalitat virtual per la qual han apostat també curses tan emblemàtiques com la Sant Silvestre vallecana o la Behobia-Sant Sebastià.

La Marató de Barcelona es va ajornar del 15 de març al 25 d'octubre per la pandèmia. El 14 d'agost es va anunciar que se suspenia definitivament l'edició del 2020 per la crisi sanitària. Es va anunciar aleshores que es preparava l'edició del 2021, que ja té data prevista (el 7 de novembre) i nova imatge corporativa.

Ara es recupera la marató d'aquest any, però en un format que no té res a veure amb una marató tradicional, davant la impossibilitat de fer una prova com fins ara.

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut