Cristiano protesta la seva expulsió a Mestalla (EFE)

La Juventus es refà de l'expulsió de Cristiano i amarga el retorn del València a la Champions (0-2)

Pjanic, amb dos gols de penal, ha ensorrat les il·lusions del conjunt de Marcelino García Toral

Josep CochActualitzat

El retorn de Cristiano amb la samarreta de la Juve ha estat efímer. El portuguès ha vist la targeta vermella directa en una jugada confusa amb Murillo a l'interior de l'àrea del València, en què CR7 deixa anar una cama. Només s'havien jugat 30 minuts del partit. Cristiano s'ha allunyat de la jugada i ha anat a la banda mentre l'alemany Felix Brych dialogava amb el seu assistent de línia de gol. Les imatges de diàleg no deixen dubtes i l'assistent afirma fins a dues vegades que hi ha hagut agressió. Byrch se'n va decidit a la recerca de Cristiano i li mostra la targeta vermella directa. La primera que veu Cristiano a la Lliga de Campions. Cristiano ha deixat la gespa de Mestalla enrabiat i amb els ulls plorosos, enmig de la xiulada de les graderies valencianistes. Aleshores, el marcador era d'empat a 0.

El 0 a 2 final ha evidenciat l'ofici dels italians, que han superat l'expulsió del portuguès amb nota, mentre que el València ha vist que necessita millorar molt per tornar a tenir un lloc a la Lliga de Campions.

Fins aleshores, la Juve havia estat la gran dominadora del partit. Fins a tres ocasions molt clares de gol ha tingut l'equip de Massimiliano Allegri. Mandukic i Khedira, amb dues jugades que han sortit per damunt del travesser quan ho tenien tot a favor per batre Neto. I una tercera ocasió, molt clara, aquesta vegada doble, a càrrec de Bernardeschi i Matuidi. Totes en vint minuts de joc. El València, mentrestant, feina tenia per defensar-se davant la gran superioritat de la "vecchia signora". Després de l'expulsió de Cristiano, el decorat no ha canviat. La Juventus ha continuat controlant la pilota. Fins al punt que, en l'enèsima entrada d'Álex Sandro pel carril de la banda esquerra –per aquí ha arribat tot el perill de la Juve-, la jugada ha acabat amb una rematada al travesser de Joao Cancelo, que, en una segona jugada, ha rebut una falta de Parejo a l'interior de l'àrea. Era el minut 44. La pena màxima l'ha llençat Pjanic, que ha establert el 0 a 1 i deixava clar que l'expulsió de CR7 els havia deixat tocats, però no enfonsats.

El València ha començat amb un altre aire la segona part. Una rematada de cap de Rodrigo ha estat la primera gran ocasió dels de Marcelino García Toral. Però, en la següent ocasió i a l'altra àrea, un penal dels anomenats televisius de Murillo sobre Bonucci han deixat la reacció valencianista en no res. Pjanic, com en la primera part, ha superat Neto i ha establert el 0 a 2.

Amb 0 a 2, la Juve s'ha trobat més còmoda que mai, malgrat jugar amb 10 jugadors durant una hora. El València ha continuat picant pedra, però no era el seu dia i les poques ocasions que ha tingut, dos xuts llunyans de Soler i Parejo, s'han trobat un bon porter com Sczesny, força inspirat. La demostració que el futbol és una qüestió d'estats d'ànim ho demostra la darrera jugada de partit, ja en el minut 95, quan Brych ha assenyalat penal de Rugani per colpejar amb el colze Gabriel Paulista en el salt. L'encarregat de llençar-lo ha estat Parejo, però Szcesny li ha endevinat la intenció i l'ha aturat. La Juve s'emporta els primers tres punts de manera merescuda davant d'un València que haurà de millorar molt en el seu retorn a la Champions.

El United s'imposa al modest Young Boys (0-3)

En l'altre partit del grup H, el Manchester United no ha tingut cap problema per superar el modest Young Boys a domicili (0-3). El conjunt suís ha pagat la seva inexperiència a la màxima competició europea i ha caigut derrotat davant dels homes de José Mourinho. Pogba, amb dos gols abans del descans, el segon de penal, ha encarrilat el triomf dels "red devils" i Martial ha fet el tercer i definitiu en el 66. La victòria situa el conjunt d'Old Trafford com a líder de grup.