Futbol internacional

La Premier imposarà sancions als clubs que vulguin crear una altra Superlliga europea

Els 20 equips de la Lliga anglesa hauran de signar una carta de propietaris en què es comprometen a no participar en una competició tancada i el seu incompliment comportarà sancions

Redacció Esport3Actualitzat

La Premier League imposarà una sèrie de mesures als clubs encaminades a evitar la creació d'una nova Superlliga europea, l'incompliment de les quals suposarà sancions.

La competició ha explicat que accions com la portada a terme pel Big Six (Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham i Arsenal) no es poden tolerar pel trastorn que produeix a la competició domèstica.

La principal mesura suposa que els 20 equips de la Lliga anglesa hauran de signar una carta de propietaris, en la qual es comprometen amb el nucli de la Premier i l'incompliment suposarà sancions. A més, es crearan noves normes i iniciatives per protegir els principis de l'esport i per assegurar una competició oberta.

La Federació Italiana aprova una normativa anti-Superlliga

La Federació Italiana de Futbol (FIGC) ha aprovat un canvi en la normativa que impedeix als clubs italians participar en competicions no reconegudes per la FIFA, la UEFA i la mateixa FIGC, amb l'objectiu d'evitar projectes com la Superlliga europea.

"Per inscriure's en el campionat nacional, el club es compromet a no participar en competicions organitzades per associacions privades no reconegudes per la FIFA, la UEFA i la FIGC. La participació en aquestes competicions privades no reconegudes provocarà el tancament de l'afiliació".

El Consell Federal de la FIGC ha aprovat la modificació de l'article 16 del seu codi de les anomenades Normes Organitzatives Internes Federals (NOIF) per impedir la participació dels clubs italians a la Superlliga.

El president de la FIGC, Gabriele Gravina, ha informat que el 21 de juny és la data límit perquè els clubs italians interessats a la Serie A surtin del projecte de la Superlliga.

"Els que vulguin participar en una competició no autoritzada per la FIGC, la UEFA i la FIFA perdran la seva afiliació a la Federació Italiana. En aquest moment no sabem qui segueix dins de la Superlliga, però està clar que, si el 21 de juny algú vol participar en competicions privades, no participarà en la Sèrie A."

Aquesta mesura arriba uns dies després del polèmic anunci de la creació de la Superlliga amb l'entrada de tres dels clubs més importants del futbol italià, Juventus, Inter i Milan, com a club fundadors. Inter i Milan ja es van desvincular del projecte i la Juve, de moment, encara no ho ha confirmat de forma oficial.
ARXIVAT A:
Superlliga
Anar al contingut