L'últim podi del GP d'Espanya de F1 (Reuters)
Fórmula 1

La Federació Espanyola d'Automobilisme demana que no torni a sonar "Els segadors" abans del GP d'Espanya

El president del màxim organisme de l'automobilisme espanyol, Manuel Aviñó Roger, assegura en una carta de protesta que "tant la presència a la pista de la bandera catalana com la interpretació de l'himne de Catalunya estan fora de lloc en aquesta cerimònia"

Actualitzat

La Reial Federació Espanyola d'Automobilisme ha publicat una carta de protesta signada pel seu president, Manuel Aviñó Roger, en la qual demana que no tornin a sonar 'Els segadors' abans de l'inici del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Aviñó ha criticat obertament que sonés l'himne nacional de Catalunya per la megafonia del circuit i també l'exhibició de la senyera en la cerimònia prèvia a l'inici de la cursa perquè considera que infringeix el reglament esportiu de la F1.

"No està previst interpretar cap altre himne i tant la presència a la pista de la bandera catalana com la interpretació de l'himne de Catalunya estan fora de lloc en aquesta cerimònia. La Reial Federació Espanyola d'Automobilisme espera i desitja que aquest tipus de situacions no tornin a produir-se en un esdeveniment del nostre esport i requereix l'especial col·laboració de la FIA, del FOM, del CSD, del govern espanyol i del comitè organitzador del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1", assegura Aviñó en el seu escrit.

El màxim dirigent de l'automobilisme espanyol també parla "d'alteració del protocol" i fa referència "a les circumstàncies polítiques actuals [...] en moments especialment delicats i dolorosos per a Catalunya i per a Espanya".

Anar al contingut