ciclisme

Hindley guanya a l'Stelvio i Kelderman es converteix en el nou líder del Giro

La general queda molt disputada, amb els tres primers (Kelderman, Hindley i Geoghegan) separats per només 15 segons

Redacció Esport3Actualitzat

L'etapa reina ha fet la selecció final d'aspirants a la victòria del Giro 2020. La pujada a l'Stelvio ha acabat amb el liderat del portuguès Joao Almeida, que havia encapçalat la classificació des de la tercera etapa de manera consecutiva.

La nova "maglia rosa" és l'holandès Wilco Kelderman, que ha arribat cinquè a la meta d'una divuitena etapa que s'ha adjudicat el seu company del SunWeb, l'australià Jai Hindley. Hindley és ara mateix el segon classificat de la general, a 12 segons de Kelderman. El tercer, a 15 segons, és el britànic Tao Geoghegan, el company d'escapada de Hindley, que ha acabat segon a l'etapa.

El basc Pello Bilbao ha firmat també una gran ascensió a l'Stelvio, ha entrat tercer a meta i s'ha situat quart a la general, a 1'19" del nou líder, al davant d'Almeida, que ara és cinquè, a 2'16", després de perdre gairebé cinc minuts avui i dir adeu al seu llarg domini al capdavant de la ronda italiana.

El Giro encara la seva recta final pendent de dues etapes que poden decidir-ne el guanyador: la de dissabte de muntanya amb pujada a Sestriere i l'última, la de diumenge, la contrarellotge individual a Milà.

 

Anar al contingut