Mattia Binotto amb Ferrari
Mattia Binotto plega com a director de Ferrari després de molts maldecaps (Reuters)
Fórmula 1

Ferrari anuncia la dimissió del seu director de la Fórmula 1, Mattia Binotto

Mattia Binotto ha presentat la dimissió i deixarà de formar part de l'escuderia la temporada 2023 després de 28 anys a l'equip

Redacció Esport3Actualitzat

Després de moltes setmanes de rumors d'una possible destitució de Mattia Binotto, que l'escuderia Ferrari va desmentir públicament, s'ha fet oficial la seva sortida de l'equip italià. Però ha estat el mateix director de l'equip qui ha decidit dimitir i abandonar un dels equips més prestigiosos de la Fórmula 1.

Ferrari ha estat un dels equips amb més alts i baixos dels últims anys. Des del 2007 que no guanyen un campionat de pilots i, tot i que per l'escuderia han passat grans noms com Fernando Alonso o Sebastian Vettel, els errors dels cotxes, d'estratègia i de mala gestió han acabat portant l'equip a una situació límit.

El 2020 van tocar fons i van ser sisens al campionat de constructors de l'F1. Tot, a causa d'una sanció que la Federació Internacional d'Automobilisme els va imposar quan van descobrir que tenien un motor il·legal el 2019. Mattia Binotto, que va entrar a l'equip com a enginyer fa 28 anys, es va convertir en director general el 2019 i ha estat l'encarregat de portar el "cavall" durant aquest temps.

Les raons de la dimissió

Després d'una travessia el 2020 i el 2021, aquest 2022 van recuperar la identitat de l'equip vermell. Semblava que podrien lluitar pels dos mundials, però la temporada ha acabat sent un drama i Charles Leclerc i Carlos Sainz no han pogut lluitar per grans objectius al final de temporada.

A les últimes setmanes l'entorn de Charles Leclerc va fer sorgir els rumors del malestar de l'equip amb Binotto i semblava que els caps de Ferrari li volien buscar un substitut, ja que els tifosi estaven molt descontents amb l'equip. Però finalment ha estat el mateix director de l'equip qui ha decidit fer el pas.

El possible substitut

Aquestes últimes setmanes ja van sortir noms com Frédéric Vasseur, director de l'escuderia d'Alfa Romeo, que a més a més té molt bona relació amb Charles Leclerc. També a italià es diu que serà el CEO de Ferrari qui ocuparà la plaça de director general, un càrrec clau en aquests moments que l'escuderia italiana està desenvolupant el cotxe del 2023 per competir amb Mercedes i Red Bull.

Anar al contingut