Ferran Jutglà jugant amb el Bruges envoltat de jugadors de l'Atlètic. (Reuters)
Ferran Jutglà jugant amb el Bruges envoltat de jugadors de l'Atlètic. (Reuters)
Champions

Ferran Jutglà es consagra amb un recital contra l'Atlètic (2-0)

El davanter de Sant Julià de Vilatorta ha tornat a oferir una prestació completíssima culminada amb un gol i una assistència. L'Atlètic ha tingut opcions per rascar alguna cosa del Jan Breydel, però s'ha mostrat tou en defensa i molt imprecís al davant

Jordi Sunyer CapellaActualitzat

Cada partit de futbol que juga és un nou obstacle que Ferran Jutglà tomba. En la seva determinació irrompible, no hi caben excuses: néixer en un poble llunyà de centres d'atenció i decisió, exhibir un caràcter taurí amb els seus primers entrenadors, haver d'entomar les plantofades de la vida. Va jugar, com va recordar a la prèvia, un duel de Copa contra l'Atlètic de Madrid vestit amb la senyera del Sant Andreu.

Va tastar el professionalisme a l'Espanyol. Convençut que a Sant Adrià el van menystenir, va esclatar al Barça B atipant-se de gols com el que s'infla de croissants, barallant-se amb els centrals, fabricant espais per als companys amb desmarcades intel·ligents. Va marcar al Camp Nou i el Bruges va entendre que s'havia guanyat jugar la Lliga de Campions.

A Porto va firmar la seva primera diana. I avui, no només ha firmat la segona, la primera de jugada, sinó que ha servit una assistència i ha estat l'indiscutible MVP d'un Bruges entretingut que s'ha carregat un Atlètic de Madrid aparentment poderós però especialment desencertat (2-0). Jutglà, jovial i més discret que de menut, envia a cada actuació un missatge que podria tenir destinataris molt diversos: "no m'havíeu d'haver deixat marxar."

Antoine Griezmann, avui titular, juga una pilota davant de Hans Vanaken (Yves Herman / Reuters)

L'equip de Simeone, disposat en un 4-4-2 amb Morata i l'infrautilitzat Griezmann en punta, no s'ha arronsat davant la previsible sortida escumosa d'un Bruges que, fins avui, havia marcat cinc gols a la Champions i no n'havia rebut cap. El canadenc Buchanan exigia Reinildo, però no trobava Jutglà.

Ha estat un francòfon de Brussel·les, Yannick Carrasco, qui ha deixat clar als flamencs amb qui es jugaven les garrofes; si Odoi no hagués desviat la seva fuetada, duia camí de gol (6'). Griezmann ha posat a prova Mignolet amb un assaig de gol olímpic (7') i amb una rematada amb poc angle que, amb tot, l'exporter del Liverpool ha hagut d'enviar a córner (17').

Els espanyols, després de comunicar que podien resistir un intercanvi de cops, s'han fet dominadors del batec del duel per uns minuts, i han estat a punt de culminar la seva superioritat quan Morata s'ha quedat sol davant Mignolet; però el madrileny ha volgut batre'l per baix i el porter ha reaccionat bé (25').

Marcos Llorente, assegut a la gespa, demana el canvi després de lesionar-se (Yves Herman / Reuters)

L'error de Morata ha convertit els minuts de control de l'Atlètic en un cant del cigne. L'àrbitre hongarès István Kóvacs ha calmat un inquiet Simeone amb una groga, i l'argentí s'ha hagut de mossegar els llavis en veure com se li lesionava Marcos Llorente, substituït per Correa (28'). I un Bruges atropellat ha recuperat braó, intangible del qual Ferran Jutglà va sobrat.

L'osonenc ha controlat una esfèrica baixada amb el cap per Vanaken, ha travessat una defensa temorosa amb una paret amb Sowah i ha servit la passada de la mort per al ghanès, que només ha hagut d'empènyer la pilota (1-0, 35'). Els colchoneros només han respost amb una falta centrada de Carrasco (38') i han agraït el descans, tot i que es podia preveure un altre inici pirotècnic del Bruges a la represa.

Jutglà va a abraçar Sowah per festejar el primer gol del Bruges (Yves Herman / Reuters)

Tal dit, tal fet. Gairebé només començar, Jutglà s'ha situat perfectament per rebre una centrada des de la dreta que ha rematat amb una mitja tisora preciosa, rebutjada per Oblak en la millor intervenció del matx (49'). L'Atleti també ha donat una resposta ràpida, per bé que de nou imprecisa, amb un tret mossegat de Carrasco (51') i un de Griezmann al lateral de la xarxa després d'una bona triangulació (52').

A diferència del primer temps, però, l'onze de Carl Hoefkens tenia l'indicador de la confiança ben dret. I, d'això, Jutglà en va sobrat. L'osonenc ha combinat a la frontal amb Buchanan, que ha aguantat magistralment la pilota per esperar l'encertat moviment del "9" del Bruges; la definició que l'ha consagrat a Europa ha estat inapel·lable, ajustada al pal (2-0, 61').

Griezmann pica el penal que ha estavellat al travesser (Yves Herman / Reuters)

L'Atlètic ha quedat estabornit i frustrat davant d'un Bruges alegre i serè, i s'ha acabat de descompondre quan Griezmann ha desaprofitat, estavellant la pilota contra el travesser, un penal tou de Nielsen sobre Matheus Cunha (75').

A l'acció posterior, a l'exblaugrana li han invalidat per orsai un gol aconseguit amb un batzac encara més rabiós: el destí del partit estava escrit, com han demostrat dues remarcables parades de Simon Mignolet en dues castanyes pràcticament consecutives de Joâo Félix i de Correa

Hoefkens ha pogut regalar un bany de masses (un altre) a Jutglà substituint-lo quan faltaven cinc minuts per al final i el Bruges ha confirmat la seva condició de sensació de la Champions: de moment, tres partits de tres possibles només els han guanyat el Nàpols, el Bayern i ells.

Jutglà, agraït amb el Barça, però centrat en el Bruges

L'home de la nit va tenir noms i cognoms catalans. Després del gol i l'assistència al Cívitas Metropolitano, Ferran Jutglà va guanyar el premi al millor jugador del partit.

 

 

En ser preguntat pel seu passat blaugrana en una entrevista a Onda Cero, el de Sant Julià de Vilatorta va assegurar que estava molt agraït per la seva etapa al club, però que ara estava centrat en el Bruges.

"Estic molt content a Bèlgica en el dia a dia, aprofitant al màxim les opcions de jugar i centrat en el present. Al Barça li dec la vida i el segueixo de prop, però ara mateix he de seguir el meu camí."

ARXIVAT A:
Griezmann
Anar al contingut