Només s'han vist cares llargues al box de McLaren durant la temporada 2015 (Reuters)
Fórmula 1

Fernando Alonso: "McLaren-Honda hauria de concentrar-se en el cotxe del 2016"

Fernando Alonso accepta que el 2015 és un any perdut i es planteja el que queda de temporada com un test per al 2016, quan espera tenir un cotxe competitiu per retornar McLaren a les posicions més altes

Actualitzat

No ha arribat ni l'equador de campionat del món que Fernando Alonso ja dóna obertament la temporada per perduda. En l'any del retorn del motorista nipó a la Fórmula 1, McLaren, en quatre mesos de curses, només ha aconseguit 4 punts, fruit del 8è lloc de Jenson Button al G. P. de Mònaco. Fernando Alonso, per la seva banda, només ha sumat decepcions a les sis curses que ha disputat fins ara, i és que els quatre abandons pesen molt (cal sumar-hi una cinquena retirada, la de Kevin Magnussen al G. P. d'Austràlia, quan Alonso encara estava de baixa).

En declaracions a la revista "Autosport", l'asturià no amaga la seva decepció: "Tal com estem en el mundial i les possibilitats que tenim, crec que concentrar-nos en l'any que ve seria l'opció més intel·ligent."

Fernando Alonso és l'únic pilot, juntament amb els dos de Marussia -Roberto Merhi i Will Stevens-, que encara no ha puntuat i, malgrat les hores baixes de McLaren, no perd l'optimisme i la voluntat per remuntar en una temporada per oblidar: "Per mi, no és un problema sortir des del 'pit lane' a cada cursa si això vol dir que seguim millorant el cotxe."

L'asturià espera que Honda regali un motor guanyador a McLaren l'any del seu 50è aniversari a la màxima categoria de l'automobilisme, la temporada 2016. De moment, Alonso toca de peus a terra i espera sortir del pou d'aquí al novembre, només així restauraria una mica la imatge de la que ja és la pitjor temporada dels de Woking en 49 anys d'història. "No crec que l'evolució del cotxe fins ara hagi estat sorprenent. El repte, el tenim a la segona meitat de la temporada, i sóc molt optimista."

Anar al contingut