Félix Sancho es va sumar a l'acte de contricció
Félix Sancho es va sumar a l'acte de contrició (Fernando Miguel / Revista Forofo)
bàsquet

Esperpent a Burgos: el president obliga els jugadors a demanar perdó a l'afició de genolls

El San Pablo ha passat de ser l'equip de moda de l'ACB a baixar a la LEB Or, i el seu responsable no ho ha paït

Redacció Esport3Actualitzat

L'Hereda San Pablo Burgos és l'únic equip de la Lliga Endesa que no ha passat de les 10 victòries a la fase regular. La conseqüència ha estat el descens de l'equip a la LEB Or, juntament amb el MoraBanc Andorra. L'equip entrenat per Paco Olmos va caure a casa dissabte davant un rival que no tenia la salvació assegurada com el Fuenlabrada.

Els madrilenys els van passar per sobre (66-83) i al final del partit es va viure una de les imatges més esperpèntiques d'aquesta ACB. El president del club, Félix Sancho, va obligar els jugadors a demanar perdó a l'afició des del mig del parquet. Entre crits i gestos amenaçadors, els va exigir que, a més, ho fessin de genolls. Ell es va unir al ritual de contrició, però la sensació general al Coliseum era que entre el respecte al públic i la humiliació hi ha un bon salt.

Félix Sancho crida als seus jugadors a imitar la seva cerimònia del perdó
Félix Sancho crida els seus jugadors a imitar la seva cerimònia del perdó (Fernando Miguel / Revista Forofo)

Alguns dels jugadors de la plantilla, a la qual pertany l'aler de Ripoll Xavi Rabaseda, s'agenollaven amb llàgrimes als ulls:

A través de les xarxes socials, alguns d'aquests aficionats recorden a Sancho la seva responsabilitat en la caiguda d'un dels equips de moda de la categoria, igual que en va tenir en el seu auge. En concret, li retreuen que hagi baixat l'any en què ha confeccionat la plantilla més cara, utilitzant fins a 22 jugadors i 4 entrenadors.

Promotor d'èxit dins i fora de les pistes

Empresari del sector immobiliari, el seu èxit en els negocis el va portar a invertir en el Club Baloncesto Miraflores. El primer que va fer Félix Sancho va ser canviar-li el nom pel de San Pablo Burgos. En els quatre anys fa que és el president de l'entitat l'ha impulsat fins a convertir-la no només en conjunt de l'ACB, sinó en un dels equips del moment. Sens dubte, però, el resultat més brillant de la seva gestió va ser a Europa, amb les dues Champions FIBA aconseguides consecutivament (2019-20, 2020-21).

Sancho també contribueix en els equips de futbol --la seva autèntica passió-- i d'handbol de la ciutat castellana, i, més enllà de la seva terra, ha posat diners en altres projectes esportius, com l'Algesires CF. I tot això i més --va ser alcalde del petit municipi de Villanueva de Argaño, a la província de Burgos-- quan tot just volta la quarantena.

Crítiques de la gent del bàsquet

Professionals bregats durant anys a les pistes de bàsquet han criticat la conducta del president del Burgos. Un d'ells, l'entrenador del Baxi Manresa, Pedro Martínez, ha opinat a Twitter, un mitjà en què s'acostuma a expressar sense embuts. El tècnic dels del Bages va més enllà del moment puntual de dissabte i acusa Sancho de prendre decisions al davant de l'entitat sense estar qualificat.

L'Andorra, una altra manera de fer les coses

La manera de pair la pèrdua de categoria va ser molt diferent a la pista de l'altre equip que baixa, el MoraBanc Andorra. Jugadors i afició es van fondre en abraçades al bell mig del parquet plorant plegats. Una altra manera de fer les coses, probablement més efectiva si es pretén un retorn a l'elit tan ràpid com sigui possible.

Anar al contingut