Rudy Fernández aixecant la copa de campions
Rudy Fernández aixecant la copa de campions (Reuters)

Espanya dona la sorpresa i s'emporta l'or a l'Eurobàsquet (88-76)

Els germans Hernangómez s'han coronat en una final contra França que el combinat espanyol ha dominat en tot moment

Víctor LavagniniActualitzat

Or inesperat però meritori de la selecció espanyola de bàsquet. L'equip entrenat per un esplèndid Sergio Scariolo ha fet una autèntica demostració tàctica contra una França superior físicament que ha anat sempre un pas enrere, i s'ha emportat la final de l'Eurobàsquet.

El combinat espanyol ha començat el partit amb un bon ritme defensiu, un actiu Willy Hernangómez i una bona direcció de Lorenzo Brown. L'equip de Scariolo ha tingut la iniciativa, ha estat molt competitiu al darrere i ha posat les bases del seu domini en els primers 18 minuts de partit.

Si en el primer quart l'avantatge ha estat d'11 punts, en el segon s'ha arribat a una diferència màxima de 21. En cinc minuts, Juancho Hernangómez ha convertit cinc triples, quatre de consecutius, i ha dinamitat la resistència zonal francesa.

Espanya circulava bé la pilota, forçava pèrdues del rival i tenia criteri en atac: 47 a 26 amb la sisena cistella d'un Juancho desfermat. Aquí ha arribat la reacció rival, amb un parcial de zero a onze en dos minuts i mig liderat per Fournier, que ha deixat el marcador al descans amb 10 punts amunt per a l'equip espanyol.

A la represa, partit nou, amb una França que s'ha posat a tres punts. Estira-i-arronses, intercanvis de parcials i els espanyols mantenint a ratlla l'equip francès amb els canvis defensius. La selecció espanyola no ha perdut mai el control del partit i ha guanyat el seu quart Eurobàsquet contra tot pronòstic.

Juancho Hernangómez ha estat seleccionat com a millor jugador de la final, mentre que el seu germà Willy ha guanyat el trofeu al millor jugador del torneig.