Espanya ha caigut derrota a la final del Mundial d'handbol davant Holanda (EFE)
Handbol

Espanya cau derrotada contra Holanda en la final del Mundial d'handbol amb un final polèmic (29-30)

Joan Ramon VallvéActualitzat

La selecció espanyola femenina d'handbol ha caigut davant d'Holanda en l'ajustada final del Mundial que es disputa al Japó (29-30). Amb el subcampionat del món, les jugadores que dirigeix Carlos Viver no en tenen prou i hauran de disputar el preolímpic amb l'Argentina, el Senegal i Suècia per aconseguir un bitllet per als Jocs de Tòquio 2020.

Queden 21 segons i Carles Viver demana temps mort per preparar un últim atac que val un campionat del món. L'equip espanyol es precipita i la portera holandesa aconsegueix aturar la pilota i intenta fer una passada desesperada a alguna companya a l'altra banda de la pista. Les àrbitres consideren que l'espanyola Ainhoa Hernández entra a l'àrea per impedir-ho, tot i que les imatges ho desmenteixen. El reglament diu que en aquests casos la sanció és targeta vermella i penal. I Holanda no ha desaprofitat l'oportunitat. La selecció espanyola s'ha hagut de conformar amb una històrica medalla de plata amb la impressió que una errada arbitral els ha privat de l'or.

El partit havia arrencat bé per al conjunt de Carles Viver, amb un parcial inicial de 6-2. Però Holanda s'ha refet de l'allau inicial i ha aconseguit capgirar el marcador i arribar al descans al davant amb un 13-16. La catalana Elisabet Cesáreo confiava en la remuntada, però s'ha fet esperar. L'equip espanyol ha anat a remolc en el marcador i no ha pogut forçar l'empat a 29 quan ja només quedava 1 minut i 40 segons. El que no s'esperaven és que una decisió arbitral ho engegaria tot a rodar en l'últim instant.