MOTOR

Kevin Benavides compleix el somni de guanyar el Dakar per primer cop

Ha defensat l'avantatge en l'última especial i es converteix en el primer argentí que conquereix el Ral·li

Actualitzat

El pilot argentí Kevin Benavides ha defensat l'avantatge de 4 minuts que tenia en l'última especial del Dakar i ha guanyat el Ral·li Dakar. Aquesta última etapa de 120 quilòmetres no ha estat un passeig com s'esperava i Ricky Brabec l'ha pressionat des de l'inici. El nord-americà s'ha endut l'especial però només ha pogut avantatjar en dos minuts Kevin Benavides, que ha fet història.

Kevin Benavides guanya el seu primer Dakar

Kevin Benavides és un pilot argentí consagrat en l'enduro, que va irrompre al Dakar 2016 amb un impactant 4t lloc. El seu gran debut va ser seguit d'una brillant temporada en què va obtenir triomfs tant al país com a l'exterior. Quan tot just faltaven 15 dies per al Dakar 2017, Kevin va caure en un entrenament i es va fracturar la mà. Al Dakar 2018 que va unir el Perú, Bolívia i l'Argentina, Kevin va tornar per mostrar tota la seva classe amb el segon lloc del calaix. El 2019 una penalització severa de tres hores el va situar cinquè a la general. Al Dakar 2020 Kevin va mostrar un ritme de carrera excepcional, va aconseguir fins i tot una victòria d'etapa, però en la sisena jornada el motor de la seva Honda es va trencar i el va deixar en el lloc 19è.

Betriu i Laia Sanz, parella d'èxits

El millor català classificat ha estat el pilot de Coll de Nargó Jaume Betriu que ha acabat en la dotzena posició en la general. Laia Sanz també ha fet història en acabar el seu onzè Dakar en la dissetena posició. Ja són vuit edicions consecutives acabant entre els 20 primers. Betriu i Laia Sanz són parella a la vida real però al Dakar participen en equips diferents.

 

Aquí podeu repassar totes les classificacions.

Totes les classificacions del Ral·li Dakar

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut