Espanyol

L'Espanyol s'encalla a Elx i regala un empat (2-2)

Un gol de Benedetto, a les acaballes del partit, ha frustrat les aspiracions dels blanc-i-blaus. Els de Vicente Moreno, que havien capgirat la diana inicial de Boyé per l'Elx, no han sabut sentenciar i han cedit un empat

L'Espanyol ha deixat escapar una bona oportunitat per sumar la primera victòria de la temporada a domicili. Vicente Moreno ha sabut rectificar a temps, després d'un primer temps força discret, i els blanc-i-blaus, amb gols de Morlanes i RDT, han pogut capgirar la diana inicial de Lucas Boyé. Després, s'han confiat en excés i Benedetto, a vuit minuts del final, ha penalitzat el conformisme dels visitants.

L'arrencada periquita ha estat fulgurant, amb tres rematades en menys de cinc minuts. De fet, el primer intent d'RDT ha estat als 10 segons de partit. El "pichichi" blanc-i-blau ho ha tornat a provar instants després, sense inquietar gaire Kiko Casilla. A Pedrosa, després de desempallegar-se de tres rivals, li ha faltat punteria.

Ho ha vist tan fàcil l'Espanyol que s'ha relaxat, tant que ha donat totes les facilitats a l'Elx en l'acció de l'un a zero, en el minut 23. David López ha rebut de Melendo i ningú l'ha avisat que tenia Lucas Boyé just al darrere. L'argentí li ha pispat la cartera i ha posat la directa cap a la porteria de Diego López. L'ha batut des de fora de l'àrea, amb un cacau ajustat al pal.

L'Espanyol no ha exhibit gaire capacitat de reacció. Amb Darder desconnectat i Wu Lei desaparegut, Raúl de Tomás ha estat massa desassistit. L'Elx tampoc ha sabut treure'n gaire profit. No ha estat fins a l'últim minut del primer temps que els blanc-i-blaus, per mitjà de Melendo, han tornat a apropar-se amb cert perill a l'àrea rival.

Morlanes i RDT, golejadors de l'Espanyol (@RCDEspanyol)

Vicente Moreno ha hagut de sacsejar l'equip i l'Espanyol ha tornar al camp, després del descans, amb dues novetats. Morlanes i Melamed han substituït Wu Lei i David López. L'ha encertat amb els canvis, el de Massanassa. La reacció de l'equip ha estat immediata.

La primera pilota que ha tocat Morlanes ha estat una passada mil·limètrica cap a Óscar Gil que no ha acabat en gol per ben poc. I la segona ha estat per marcar un golàs. L'ex del Vila-real ha rebut de De Tomás, a la frontal de l'àrea, i ha buscat l'espai per clavar-la a la porteria de l'Elx (minut 51)

No han passat ni dos minuts entre el gol de l'empat i la segona diana de l'Espanyol. Pedrosa ha arrencat amb força per la banda esquerra i l'ha centrat per a RDT, que no ha perdonat i ha capgirat el marcador (minut 53). El "pichichi" blanc-i-blau ja suma cinc gols aquesta temporada.

Debut de Yangel Herrera

En ple vendaval, l'Espanyol ha pogut sentenciar amb un parell d'ocasions més de De Tomás. Fins i tot Cabrera, a la sortida d'un córner, ha enviat una pilota al travesser. Amb la situació controlada, Vicente Moreno ha fet entrar Yangel Herrera. El veneçolà, últim fitxatge en el mercat d'estiu, s'ha estrenat amb la samarreta blanc-i-blava.

Benedetto celebrant el gol de l'empat (EFE)

L'Elx, malgrat tot, no ha abaixat els braços. Fran Escribá ha hagut de recórrer a Tete Morente i Benedetto, i l'aposta ha estat encertada. L'argentí ha donat un primer avís amb un cop de cap que ha sortit fregant el pal. No ha malbaratat, més tard, un mal refús de la defensa de l'Espanyol. Li ha caigut als peus a Benedetto i, sol davant de Diego López, ha anotat el definitiu 2 a 2 (minut 84). I encara sort per a l'Espanyol de l'encert de Diego López en l'última acció del partit. Ha salvat l'empat una gran aturada després del xut de Gumbau.