Barça

El Barça cau en el clàssic (2-1) i deixa la Lliga en un punt

Un Madrid molt més efectiu guanya el clàssic gràcies als gols de Benzema i Kroos. La victòria deixa els blancs al capdavant de la classificació, pendents del partit de l'Atlètic de Madrid al camp del Betis

Redacció Esport3Actualitzat

No hauria estat definitiu en cap dels casos, ni amb una victòria del Barça. La derrota dels blaugranes en el clàssic, però, estreny encara més la classificació. El Madrid n'ha sortit líder, del duel a Valdebebas, pendent del partit que jugarà l'Atlètic de Madrid al camp del Betis. L'efectivitat dels blancs, traduïda en els gols de Benzema i Kroos, ha estat determinant per desequilibrar l'enfrontament.

D'entrada, Koeman ha sorprès Zidane amb la titularitat d'Araujo. Griezmann ha estat el gran damnificat, mentre que De Jong ha recuperat el seu lloc al mig del camp. Per part del Madrid, la novetat ha estat la suplència de Marco Asensio en benefici de Valverde.

La primera arribada amb perill ha estat del Barça. Messi ha vist la incorporació del seu soci habitual, Jordi Alba, i li ha fet la passada en profunditat. No ha pogut culminar la triangulació Dembélé per la intervenció salvadora de Courtois. En tot cas, els blancs ja s'han endut un bon ensurt abans del minut 10 de partit.

Benzema celebra el primer gol (EFE / Juanjo Martín)

La rèplica del Madrid, però, ha estat mortífera. Primera ocasió i primer gol per als de Zidane. L'ha anotat Benzema, amb una rematada exquisida del francès, de taló, després de l'assistència de Lucas Vázquez. Ha ajustat tant la seva rematada que Ter Stegen no ha pogut evitar la primera diana dels blancs.

El gol ha deixat el Barça mig grogui. Ha donat símptomes de recuperació amb una acció de Messi que Dembélé, un cop més, no ha encertat a rematar. El Madrid, en canvi, ha tornat a exhibir eficàcia. Vinícius, després d'una llarga cavalcada des de mig camp, ha forçat una falta a la frontal i Toni Kroos l'ha aprofitat per anotar el segon, en el minut 28. El xut de l'alemany l'ha desviat Dest i ha descol·locat Ter Stegen.

Messi, sota la pluja (@EFE)

El porter blaugrana sí que ha estat providencial, uns minuts després, per salvar el tercer del Madrid. Vinícius, més veloç que els defenses del Barça, ha servit la passada a Valverde, però l'uruguaià ha rematat al pal i Lucas Vázquez, a boca de canó, ha topat amb Ter Stegen.

El Barça hauria pogut escurçar distàncies just abans del descans. Messi ha sorprès Courtois, i tothom, amb un xut directe des del córner. No ha estat gol olímpic perquè la pilota s'ha estavellat al pal.

Mingueza, al rescat

Koeman ha hagut de fer una primera modificació en l'arrencada del segon temps. Griezmann ha saltat al camp en substitució de Dest. La situació, però, no ha canviat gaire. El Barça no ha sabut traduir el seu domini de la pilota en ocasions de gol. I, mentrestant, el Madrid esperava qualsevol oportunitat per tornar a castigar el rival.

Mingueza celebra el seu gol (Reuters / Sergio Pérez)

Curiosament, el Barça ha trobat el premi del gol a través d'un dels menys habituals, en el minut 60. Òscar Mingueza ha rematat com ha pogut una centrada de Jordi Alba i ha batut Courtois per donar noves esperances als de Ronald Koeman.

El mateix Mingueza ha tingut l'empat a les seves botes, però ha xutat excessivament creuat. I després ha estat Ilaix Moriba, que havia entrat al camp per Araujo, el que ha posat a prova Courtois amb una rematada de cap. Koeman ha buscat més revulsius amb l'entrada de Trincao i Braithwaite. El danès, a més, ha estat protagonista d'una acció polèmica en què Gil Manzano hauria pogut ensenyar penal. Braithwaite ha caigut desequilibrat en una pugna amb Mendy, però l'àrbitre no ho ha interpretat com a falta. Ni tampoc hi ha hagut revisió del VAR.

El Barça, de fet, ha insistit fins al final. El Madrid ha hagut de defensar-se dels últims atacs en inferioritat per l'expulsió de Casemiro. I a punt ha estat d'arribar l'empat. En l'últim sospir, Ilaix Moriba ha estavellat una rematada al travesser. El clàssic ha posat punt final a la gran ratxa blaugrana en la Lliga. No perdien des del desembre de l'any passat, a Cadis.

ARXIVAT A:
El ClàssicMessi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut