El Barça torna a guanyar al Camp Nou en el retorn d'Ansu Fati (2-1)

Memphis Depay ha inaugurat el marcador després d'una gran assistència de Jordi Alba, i Busquets ha fet el segon des de la frontal. Un gol de Raíllo ha posat emoció al tram final de partit

Xavi TorresActualitzat

Amb la novetat de Memphis en el lloc de Dembélé, el Barça ha buscat des del primer minut trencar la ratxa negativa que arrossegava després d'haver perdut els tres darrers partits jugats al Camp Nou. Així, als 5 minuts, Aubameyang ha obligat Rico a una gran parada després de rematar una excel·lent centrada de Gavi. Als 22, Araujo ha rematat a la xarxa una altra pilota ben posada per Alba, però l'àrbitre del partit ha anul·lat l'acció per fora de joc del central uruguaià. La tercera ha sigut la bona.

Una pilota profunda d'Alba ha acabat amb el control i el xut de Memphis que ha suposat l'un a zero pel Barça. El gol ha tranquil·litzat el joc de l'equip de Xavi, ferm en el control i més vertical que de costum, però sense punteria. Del Mallorca, molt tímid, només cal considerar una gran ocasió de Fer als 18 minuts, encara amb 0 a 0 al marcador. Cal destacar que als 28 minuts, Eric ha hagut de substituir Piqué, un partit més amb molèsties a l'abductor.

La segona part ha començat plàcida per als catalans. Han dominat la pilota, han jugat en camp mallorquí i han tingut excel·lents ocasions per fer gol, com les d'Auba (47'), Gavi (50') i Ferran (53'), abans que Sergio Busquets fes el 2 a 0 gràcies a un xut amb la cama esquerra des de fora l'àrea. Amb el marcador favorable, l'interès dels aficionats s'ha centrat en el retorn d'Ansu Fati que, després de tres mesos de lesió, s'ha produït als 74 minuts.

El Camp Nou li ha dedicat una gran ovació, però la seva entrada ha coincidit amb la pitjor versió del Barça en el partit, que ha perdut tensió competitiva i ordre, tant per atacar com per defensar. Això ho ha aprofitat el Mallorca que, gràcies a Raíllo, ha reduït les diferències en el marcador, als 79 minuts. Xavi s'ha enfadat molt, però l'equip ha sabut mantenir el resultat i sumar tres punts que el consoliden en la segona posició del campionat.