Barça

Els orígens de Mingueza, el futur relleu de Piqué

El central va començar als Patufets de Santa Perpètua de Mogoda i al club blaugrana va començar a jugar de lateral

Laura BruguésActualitzat

Abans d'entrenar-se al costat de Messi i companyia i de debutar amb el primer equip del Barça, Òscar Mingueza va començar a jugar a futbol a l'equip de la seva ciutat, Santa Perpètua de Mogoda, quan només tenia 4 anys. Ho recorda bé l'aleshores president del club vallesà, Julio Pérez, que ha explicat a TV3 que Mingueza va començar a l'equip dels Patufets. Sobre si li veien possibilitats, Julio Pérez explica: "Llavors era molt petit, sí que li veies alguna cosa, però era tan petit que era difícil."

L'equip dels Patufets amb Mingueza

Amb 7 anys va cridar l'atenció del Barça, que el va fitxar per al benjamí de primer any. Els observadors del Barça van anar a buscar-lo, es va entrenar amb els blaugranes i se'l van quedar. El seu primer entrenador al Barça, Jordi Font, ha assenyalat que, a part de veure que tenia un bon físic, era ràpid i potent i amb la pilota sabia el que feia, entenia bé el joc i tenia qualitat tècnica.

 

Al Barça va començar a jugar de lateral, però a poc a poc el van situar de central, posició que va estrenar amb l'aleví. Allà el seu tècnic va ser Andrés Carrasco, que ha indicat que "al principi patia de central, però es va adaptar molt bé i va començar a assumir tots els rols d'aquesta posició".

Els que el coneixen el comparen amb Piqué. "És un jugador que té talent amb la sortida de pilota, sap estar ben posicionat, amb les característiques més semblants a Piqué", ha explicat Jordi Font.

Diumenge, contra l'Osasuna, Mingueza tindrà una nova oportunitat amb el primer equip del Barça.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut