Vela

Els navegants francesos, els principals favorits a la Barcelona World Race que comença divendres

Divendres comença la Barcelona World Race, la regata transoceànica que farà la volta al món en 90 dies, aproximadament. Els grans favorits per a la victòria final són els navegants francesos. En aquesta segona edició de la regata, els navegants de la flota francesa, amb quatre representants, són els grans favorits, especialment el "Foncia", de Michel Desjoyeaux, i el "Virbac Paprec 3", de Jean-Pierre Dick, guanyador de la primera edició amb una marca de 92 dies i 8 hores. Tots dos vaixells són d'última generació i, "a priori", han de tenir més punta de velocitat, encara que, en aquest tipus de regata, la fiabilitat i el fet de disposar d'uns velers perfectament provats poden ser determinants a l'hora de no tenir cap avaria.

Actualitzat
Els altres dos vaixells francesos son el "Bel", de Kiko Pavant, i el "President", del veterà Jean Le Camm, que busca la seva primera victòria en una volta al món, i ho fa acompanyat del cardiòleg barceloní Bruno Garcia, únic tripulant "amateur" dels 28 que hi participen.

Un altre dels "outsiders" és l'"Hugo Boss", de l'anglès Alex Thomson, a qui en aquesta ocasió acompanya el neozelandès Andrew Meiklejohn. En la primera edició, Thomson va acabar segon i va arribar a Barcelona al cap de dos dies d'haver-ho fet el primer classificat. La diferència estava motivada per l'escala tècnica de quaranta-vuit hores que van haver de fer a Wellington, la capital de Nova Zelanda, per arreglar les dues pales del timó. Al final, aquesta parada seria insalvable per a l'"Hugo Boss". No obstant això, l'embarcació anglesa, quan navegava per l'oceà austral, va establir el rècord de milles navegades en un dia. L'"Hugo Boss" va recórrer 501,3 milles (928,4 km) en 24 hores, cosa que vol dir una velocitat mitjana de 20,88 nusos. És el rècord mundial en monobucs fins a seixanta peus i la marca per batre en totes les regates de la classe Imoca Open 60. Una mitjana altíssima, amb alguna punta de 35 nusos -més de 60 km/h.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut