FAQS sobre l'atestat del mossos sobre el cas Barçagate
L'informe dels Mossos segueix donant més detalls sobre el Barçagate (EFE)
BARÇA

Els Mossos certifiquen l'existència de quatre comptes de Twitter del Barçagate

La policia va trobar els documents durant l'escorcoll al domicili de Jaume Masferrer, que va ser mà dreta del president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu

EFE Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra haurien certificat l'existència d'almenys quatre comptes de Twitter del Barçagate gestionats per I3 Ventures, l'empresa contractada pel club blaugrana. La policia va trobar els documents durant l'escorcoll al domicili de Jaume Masferrer, que va ser mà dreta del president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu.

Els comptes, segons s'explica a les noves pàgines del sumari a les quals ha tingut accés l'agència EFE, són @jfunesemis, @sergirdrgz, @massiveattack57 i @goku--emprenyat, tots quatre suspesos per Twitter. Els Mossos també sospiten d'un altre compte, @el10blaugrana. Segons el cos policial català, es desprèn que "els comptes haurien estat creats aparentment per generar una reacció, més enllà del simple i asèptic monitoratge de les xarxes socials". Fins ara els comptes que s'havien certificat eren de Facebook. 

Una altra apreciació que es fa en l'informe dels Mossos sobre el que es va trobar al domicili de Jaume Masferrer és que hi va haver un informe de Nicestream (el conglomerat d'empreses al qual pertany I3 Ventures) amb el títol "Flaix Report convocatòria xarxes socials #ValverdeOUT", que no va ser lliurat al cos policial ni per part del Barça ni de l'empresa auditora, PriceWaterhouseCoopers (PwC).

Respecte a l'informe que PwC va fer sobre el Barçagate, els Mossos diuen que hi ha un indici, una anàlisi de l'auditoria per part de Masferrer, que confirmaria que mentre que la junta directiva del club no hi va tenir accés al complet, ell, que és un dels investigats, sí que n'hi va tenir.

Entre els indicis trobats pels Mossos al domicili de Masferrer hi ha una llibreta Moleskine que aportaria informació rellevant per al cos policial. Qui va ser mà dreta de Bartomeu durant el seu mandat hi va apuntar que havia de parlar a PwC del context de l'octubre del 2017, fent referència al clima polític que es vivia llavors a Catalunya, i que Carles Tusquets, qui amb la dimissió de Bartomeu va passar a ser el president de la Comissió Gestora del Barça, coneixia el full de ruta independentista i deia que havien d'actuar per impedir que guanyessin la presidència del Barça.

A més, Masferrer demostra que va fer una intensa cerca sobre qui va filtrar la informació del Barçagate a la Cadena SER, arribant ell aparentment a la conclusió que havia estat l'exdirectora de compliment normatiu Noelia Romero. Els Mossos es pregunten com va arribar a aquesta conclusió.

D'altra banda, crida l'atenció una conversa de WhatsApp impresa que els Mossos van trobar a la seu d'I3 Ventures en la qual es parla sobre Josep Maria Minguella, excandidat a la presidència del Barça i exrepresentant de jugadors. Els Mossos en desconeixen tant l'emissor com el receptor.

"Es tracta de desemmascarar un tipus, Josep Maria Minguella. Es tractaria d'aconseguir que li arribi el soroll de les xarxes, en les quals es comenci a qüestionar l'objectivitat dels seus comentaris, ja que solament responen als seus interessos comercials. Fins ara viu amb total impunitat i se sent amb forces per fer i desfer el que li vingui de gust."

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut